Prima Pagina Apple Apple investeste mai multi bani in cercetare si dezvoltare

Apple investeste mai multi bani in cercetare si dezvoltare

  Anuntand ieri rezultatele financiare pentru Q3 2014, compania Apple a dezvaluit faptul ca sumele investite in cercetare si dezvoltare au crescut cu 36% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Mai exact, Apple a investit 1.6 miliarde de dolari in acest segment in ultimele 3 luni de zile, adica 4% din incasarile totale pentru aceasta perioada, cresterea investitiilor semnaland un proces intens de dezvoltare a unor produse noi.

  De la iPhone 6 si pana la iPad sau iWatch, Apple are o multitudine de produse noi pe care se pregateste sa le aduca pe piata anul acesta, iar pentru a se asigura ca ele merita intr-adevar atentia noastra, trebuie sa cheltuiasca sume serioase de bani. NImeni nu stie exact impartirea banilor alocati de catre Apple pentru acest tip de cheltuieli, insa putem fi siguri ca exista o multitudine de laboratoare Apple in  care se dezvolta produse grozave.

 • Unu

  Pe ce or fi cheltuit 1.6 miliarde de dolari i ultimele 3 luni… doar Apple stie. In ultimii ani, Apple nu a mai prezentat nimic revolutionar, ci doar produse reincalzite: ceva mai subtire, ceva mai usor, putintel mai nu stiu cum, si tot asa.

 • Grafiprints

  mai subtire si mai usor inseamna de cele mai multe ori regandirea produsului de la 0 (vezi imac) pornind de la linia design-ului actual, ceea ce este mai greu decat sa ai mana libera.

 • marius

  @unu, cand va aud asa… Se vede ca nu aveti nicio treaba cu ingineria! Pai ca sa faci acelasi produs /componenta (ex:bateria)

 • marius

  Mai subțire, trebuie aa regandesti tot sistemul se la 0! Il reinventezi. Nu e chiar asa…. Floare la ureche. Pt a scoate un produs absolut nou/revoluționar iti trebuie ~5-7 ani