Apple este nemultumita de jocurile freemium pentru iDevice-uri

apple think different

  Jocurile feemium au avut parte de un succes impresionant in toate magazinele de aplicatii de pe glob, modelul generand cei mai multi bani dintre toate tipurile de jocuri disponibile pentru terminale mobile. In ciuda veniturilor considerabile generate de catre acest tip de jocuri, compania Apple ar fi nemultumita de jocurile freemium deoarece oamenii nu mai sunt dispusi sa plateasca pentru software.

Apple is frustrated, along with everybody else, about the mentality that’s gone rampant in mobile app markets, where people don’t want to pay anything.

  Jocurile freemium reprezinta o problema extrem de mare pentru toti detinatorii de magazine de aplicatii, Apple si Google fiind recent obligate sa modifice modul in care prezinta aceste jocuri. Cei de la Google nu vor mai marca aceste tipuri de jocuri ca fiind gratuite, in timp ce Apple va gasi probabil o alta solutie, insa compania americana nu este multumita de faptul ca utilizatorii s-au obisnuit cu aplicatiile gratuiet in loc sa cumpere titluri din App Store.

5 COMENTARII

  1. Pai parca cei cu iPhone si ipad erau mai dispusi sa plateasca aplicatiile… Ar trebui sa nu ne ascundem dupa deget si sa nu generalizam. In mod natural vei alege ceea ce presupune mai putin efort. De ce as cumpara lapte daca il pot avea gratis de la vaca mea?

  2. Si mie mi se pare cel mai ok sa cumperiun joc, cat o fi el, 0.89 sau 10 euro dar sa te poti bucura de el si sa ai acces la toate functiile lui, se vede clar ca e hotie cu in app purchaseurile astea si ca te forteaza la maxim sa cumperi ceva. De exemplu in real racing 3 sau in asphalt 8, daca nu dai banii pe in apps iti vine sa-ti smulg parul din cap sau te enervezi si stergi jocul…

  3. Ce prostie..avand in vedere ca platesc sute de euro pe un Device apple..ei se asteapta sa cumpar aplicatii in appstore cand pot sa le iau gratis sau sa instalez doar aplicatii gratuite…si cu muzica e aceasi problema ..exista Zonga, Deezer..youtube..etc. sau chiar aplicatii de download!

  4. @Calu valentin. Tare mentalitate. Dupa tine daca dai cateva zeci de mii de euro pe o masina, nu mai are rost sa mai cumperi si benzina?