Apple initiaza prima runda de concedieri in cadrul Beats

  Zilele trecute Comisia Europeana a aprobat achizitia companiei Beats de catre Apple, iar astazi discutam despre prima runda de concedieri initiata de catre cei din Cupertino. Apple a inceput deja sa mute o parte dintre angajati in propriul sediu din Cupertino, doar cei importanti facand parte din tranzitie, o parte dintre angajatii mai putin importanti fiind deja notificati ca au fost concediati.

  Angajati din diviziile de dezvoltare a produselor noi au primit deja noi pozitii in cadrul companiei Apple, in timp ce o parte dintre angajatii diviziei hardware vor lucra in sediile Beats din Santa Monica, altii urmand a face parte din echipa lui Phil Schiller. Nu la fel de norocosi au fost unii angajati din diviziile de suport, finante sau resurse umane, majoritatea celor care au facut parte din aceste divizii fiind concediati in saptamanile trecute si acum.

  Intr-o situatie usor mai buna se afla altii care vor face in continuare parte din echipa Apple pana la sfarsitul lunii ianuarie a anului 2015, contractele lor urmand a fi reziliate atunci. Separat de aceasta tranzitie, Apple a inceput deja sa implementeze tehnologii Beats in infrastructura iTunes, asa ca in perioada urmatoare am putea vedea functii noi si extrem de interesante disponibile pentru serviciile Apple.