Apple incearca sa convinga marile clinici din SUA sa utilizeze HealthKit-ul iOS 8

  HealthKit este un SDK dezvoltat de catre compania Apple special pentru iOS 8, el permitand preluarea de informatii biometrice din diverse aplicatii ale iOS si afisarea lor intr-o aplicatie Health. Pentru a se asigura ca sistemul sau va fi indeajuns de popular pentru a fi intr-adevar util, compania Apple discuta cu marile clinici din SUA pentru a utiliza HealthKit in diagnosticarea problemelor de sanatate ale pacientilor, dar si pentru a le monitoriza starea de sanatate pe parcursul desfasurarii unui tratament.

  Apple prezinta sistemul ca un hub de informatii biometrice pe care doctorii il pot utiliza pentru a avea tot timpul informatii complete despre starea de sanatate a unui pacient. De la tensiunea arteriala si pana la puls sau greutate, HealthKit poate ajuta la monitorizarea oricaror informatii biometrice, stocarea lor intr-o aplicatie unica simplificand procesul de tratare a pacientilor.

  Desi discutiile se afla intr-o faza incipienta si Apple are deja concurenta mare in acest domeniu, folosind HealthKit Apple poate oferi medicilor o cu totul alta perspectiva privind utilizarea iDevice-urilor in clinici sau spitale.