Xiaomi copiaza interfata iOS pentru a crea clone aproape perfecte ale iPhone si iPad

  Xiaomi este unul dintre cei mai mari producatori chinezi de smartphone-uri, iar cu doar cateva saptamani de zile in urma v-am prezentat cele mai recente terminale ale sale, copii ale iDevice-urilor. Mergand pe acelasi trend, compania a lansat MIUI 6, un skin Android pentru propriile terminale mobile, interfata acestuia fiind similara cu cea a iOS 7 sau iOS 8 din multe puncte de vedere, inclusiv cand vine vorba despre design-ul aplicatiilor.

  Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, aplicatiile Calendar si Calculator sunt aproape preluate direct din iOS si implementate in Android, dezvoltatorii celor de la Xiaomi reusind sa inteleaga cat se poate de bine ceea ce gandeste Jony Ive. Hugo Barra, vicepresedintele global al Xiaomi a sustinut la un anumit moment dat ca design-ul similar dintre iOS si Android-ul smartphone-urilor Xiaomi este pur intamplator, rezultatul unor designeri care gandesc la fel.

  Nu stiu cat va accepta Apple aceasta “gandire similara”, insa daca nu actioneaza, risca sa vada la Xiaomi terminale care arata identic cu iPhone-urile sale.