Prima Pagina A8 Samsung va produce chip-ul A9 pentru iPhone 6S

Samsung va produce chip-ul A9 pentru iPhone 6S

  Desi iPhone 6 si iPhone 6 Plus au un chip fabricat, in cea mai mare parte, de catre compania taiwaneza TSMC, se pare ca iPhone 6S compania Apple ar intentiona sa revina la Samsung pentru fabricarea chip-urilor dedicate iDevice-urilor. Informatia a fost confirmata de catre presedintele diviziei de semiconductori din cadrul corporatiei Samsung, acesta sustinand ca profitul diviziei sale urmeaza sa creasca simtitor in cursul anului viitor multumita unor contracte de fabricare cu Apple.

Kim Ki-nam, president of the Korean electronic giant’s semiconductor business and head of System LSI business, told reporters at Samsung’s headquarters in Seoul that once the company begins to supply Apple with chips using its latest technology, profits “will improve positively”. Samsung is expected to start producing application processors (APs) for clients such as Apple, Qualcomm, and AMD, using its 14-nanometre process around the end of the year.

  Samsung va folosi un proces de fabricatie de 14 nm pentru a produce viitorul chip A9 al companiei Apple, asta in comparatie cu actualul chip A8 ce este produs folosind un proces de fabricatie de 20nm. In momentul de fata Samsung produce doar 30% din numarul de chip-uri A8 livrate catre compania Apple, iar anul viitor cota sa de productie ar urma sa creasca, deoarece este foarte greu de crezut ca Apple va renunta la TSMC pentru a redeveni total dependenta de Samsung.

  Confirmarea facuta astazi de catre presedintele Samsung este departe de fi normala si probabil nu va fi pe placul celor de la Apple, insa acest lucru are sanse mici de a influenta contractul cu Apple.

 • AppleForever

  cand nu vinzi cum si cat trebuie nu ai alta solutie,trebuie sa lucrezi pentru cei mai buni.

 • iulius

  Am citit mai demult un articol că TSMC va sari peste producția de cipuri cu tehnologie de 15 nanometri direct la cea de 10 nanometri tocmai pentru că Samsung le face concurența.Deci s-ar putea totusi sa nu renunte Apple la ei.

 • AppleForever

  totusi ma intreb cum poate samsung sa faca lucruri excelente pentru altii iar cand fac ceva pentru ei o dau mereu in bara?

 • CLAUDIU DANIEL

  Problema e sa si stii ce sa faci cu ele ! Apple ce a facut in realitate dupa cum majoritatea stim a montat intr un dispozitiv tehnologii care existau cu mici exceptii DAR le a facut sa fictioneze ” unse ”
  Se pare ca Samsung e mai bun componente la capitolul in discutie !

 • Victor Preda

  @AppleForever ,,
  Analizeaza activitatea Apple din ultima luna si spune-mi ca esti multumit ,,

 • Victor Preda

  Nu uita un lucru , Samsung nu e sluga Apple asa cum crezi tu ,,

 • Alex H

  Nu inteleg . samsung produce chipuri si displaiuri. chineji jamonezi le asambleaza iar appple ce face doarme ??? ce cacat o devenit firma asta fara jobs .

 • amfetamin

  @Alex H:dar ce,pe vremea lui Jobs nu tot asa era?

 • Razvan

  ce sar face appel fara samsung pe ce siar mai pune el merele 🙂
  A fost ca o gluma sper sa nu sariti cu gura =))))

 • ip6

  La urma urmei dc stai sa gandesti mai bine, fiecare producator cumpara la randul lui de la alti producatori diferite componente.. Traim intr o globalizare masiva valabila in orice domeniu si produs.. La urma urmei samsung, la fel cum apple stie know how ul de producere mai departe a unor device uri, la fel si samsung stie f bine ce imseamma procesoare, amoled si asa mai departe

 • amfetamin

  @Razvan: si le-ar pune in copacul cu crengi cam rare a lui TSMC…:-))