Samsung va produce chip-ul A9 pentru iPhone 6S

  Desi iPhone 6 si iPhone 6 Plus au un chip fabricat, in cea mai mare parte, de catre compania taiwaneza TSMC, se pare ca iPhone 6S compania Apple ar intentiona sa revina la Samsung pentru fabricarea chip-urilor dedicate iDevice-urilor. Informatia a fost confirmata de catre presedintele diviziei de semiconductori din cadrul corporatiei Samsung, acesta sustinand ca profitul diviziei sale urmeaza sa creasca simtitor in cursul anului viitor multumita unor contracte de fabricare cu Apple.

Kim Ki-nam, president of the Korean electronic giant’s semiconductor business and head of System LSI business, told reporters at Samsung’s headquarters in Seoul that once the company begins to supply Apple with chips using its latest technology, profits “will improve positively”. Samsung is expected to start producing application processors (APs) for clients such as Apple, Qualcomm, and AMD, using its 14-nanometre process around the end of the year.

  Samsung va folosi un proces de fabricatie de 14 nm pentru a produce viitorul chip A9 al companiei Apple, asta in comparatie cu actualul chip A8 ce este produs folosind un proces de fabricatie de 20nm. In momentul de fata Samsung produce doar 30% din numarul de chip-uri A8 livrate catre compania Apple, iar anul viitor cota sa de productie ar urma sa creasca, deoarece este foarte greu de crezut ca Apple va renunta la TSMC pentru a redeveni total dependenta de Samsung.

  Confirmarea facuta astazi de catre presedintele Samsung este departe de fi normala si probabil nu va fi pe placul celor de la Apple, insa acest lucru are sanse mici de a influenta contractul cu Apple.