iPhone 6 si iPhone 6 Plus nivelul de radiatii emis in timpul utilizarii aproape ca atinge limita legala

  Toate telefoanele mobile sunt testate pentru a se masura nivelul de radiatii emise in timpul utilizarii, el fiind indicat cu marcajul SAR in manualele cu informatii ale acestora, sau pe website-urile producatorilor. Pentru ca este important sa stim cat de multe radiatii emit telefoanele mobile, astazi va spun care este nivelul SAR, sau cate radiatii emit, al iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cele doua noi smartphone-uri lansate de catre compania Apple pe piata.

iPhone 6 si iPhone 6 Plus emit radiatii mari in timpul utilizarii

  iPhone 6 are 1.18W/gr SAR, in timp ce iPhone 6 Plus are 1.19 W/gr SAR la nivelul capului(valori masurate in SUA, cele din Europa fiind usor mai imci), valorile inregistrate pentru conexiuni simultane de date fiind de 1.58W/Gr pentru iPhone 6 si 1.59 W/gr pentru iPhone 6 Plus,  valorile maxime admise fiind 1.6 W/gr in SUA si 2W/gr in Europa. Dupa cum puteti vedea, atat iPhone 6 cat si iPhone 6 Plus aproape ca ating limita legala impusa in SUA pentru nivelul de radiatii emise in timpul transferului simultan de date, acesta fiind un lucru extrem de ingrijorator.

  Valoarea este atinsa doar daca vorbiti la telefon in timp ce terminalul foloseste o conexiune de internet, lucru care se intampla destul de des, iar desi diferenta fata de valoarea maxima din Europa este mare, informatiile raman ingrijoratoare. Problema este mare deoarece smartphone-urile competitoare ale iPhone emit radiatii de un nivel mult mai mic, asa ca Apple va avea o problema in a apara aceste valori SAR.