Apple a contribuit al intrarea in insolventa a partenerului care ii produce sticla de safir, CEO-ul sau si-a vandut in mod inligent actiunile

  GT Advanced este compania pe care Apple a ales-o pentru a colabora in vederea fabricarii de sticla de safir pentru iPhone, iPad si iPod Touch, ele construind o fabrica impreuna in Arizona in cursul anului trecut. La scurt timp dupa publicarea primelor detalii privind colaborarea dintre cele doua companii, CEO-ul celor de al GT Advanced a profitat de dublarea rapida a pretului actiunilor companiei pe care o conduce si a vandut in cursul acestui an actiuni in valoare de peste 10 milioane de dolari.

  Cea mai recenta dintre vanzari a avut loc cu doar o zi inainte prezentarii iPhone 6 si iPhone 6 Plus, despre care se credea ca vor avea ecranele protejate prin sticla de safir, dezamagirea neutilizarii sale generand o scadere de 13% a pretului actiunilor. La aceasta problema a contribuit si compania Apple care a decis sa amane o plata de 139 de milioane de dolari catre GT Advanced pe care trebuia sa o faca in baza acordului dintre ele, iar acest lucrua  generat intrat in insolventa.

  Acum GT Advanced se afla intr-o reorganizare in tentativa de a evita intrarea in faliment, insa acest lucru nu va afecta implementarea de ecrane de safir in Apple Watch.