Prim-ministru Finlandei acuza Apple de problemele economice ale tarii

  La doar cateva luni dupa ce acuza Apple ca a “ucis” compania Nokia si a provocat serioase probleme economice pentru Finlanda, prim-ministrul tarii, Alexander Stubb, revine acum cu un nou set de acuzatii pentru cei din Cupertino. Recent agentia de rating Standard & Poor a redus rating-ul Finlandei de la AAA la AA+, iar asta l-a motivat pe prim-ministrul tarii, Alexander Stubb, sa vorbeasca intr-un interviu despre impactul negativ pe care Apple l-a avut asupra tarii pe al carui guvern il conduce.

We have two champions which went down. As well as the technology firm Nokia, he explained that the paper industry in Finland had fallen on hard times […] A little bit paradoxically I guess one could say that the iPhone killed Nokia and the iPad killed the Finnish paper industry.

  Separat de caderea companiei Nokia, care a fost intr-un final cumparata de catre cei de la Microsoft, Stubb sustine ca noile produse ale Apple au afectat inclusiv industria hartiei din Finlanda. Desi compania Apple, impreuna cu multi alti producatori de terminale, au distrus intr-adevar Nokia si industria hartiei, lamentarile lui Subb dezvaluie cat de slab este el ca si lider pentru finlandezi, deoarece un prim-ministru bun nu ar fi blamat o companie pentru deciziile gresite luate de catre Nokia si altii pentru a-si ascunde o proasta administrare a unei tari.