OS X Yosemite a fost lansat in Mac App Store

  OS X Yosemite  a fost prezentat din nou in cursul acestei seri de catre compania Apple, ea promitand o lansare rapida pentru el in App Store, lucru care s-a si intamplat cu doar cateva zeci de minute in urma. OS X Yosemite este gandit special pentru a apropia si mai mult OS X-ul de iOS, oferind o multitudine de functii care le pemit iDevice/Mac-urilor sa se interconecteze mult mai eficient unele cu altele pentru a oferi o functionalitate diversificata pentru utilizatori.

Puterea în toată măreția ei. Un design elegant cu aspect complet nou, dar care-ți este totuși familiar. Aplicațiile pe care le utilizezi în mod obișnuit sunt îmbunătățite cu caracteristici noi. De asemenea, dispozitivele Mac și iOS stabilesc o legătură complet nouă. OS X Yosemite va schimba modul în care privești Mac-ul. Și ce poți face cu acesta. Pe parcursul anilor, OS X s-a schimbat în multe feluri. Dar principiile care îl definesc – puterea, simplitatea, frumusețea – au rămas neatinse. Prin urmare, atunci când am început să dezvoltăm OS X Yosemite, am dorit să-l facem mai puternic și mai ușor de utilizat, păstrând în același timp elementele esențiale care definesc Mac-ul. Acesta este următorul pas normal în evoluția OS X. Nu doar datorită aspectului. Ci datorită capacităților pe care le oferă.

  OS X Yosemite este disponibil din acesta seara pe o gama destul de variata de Mac-uri, compania Apple oferindu-l ca si upgrade gratuit pentru utilizatori, renuntand inca de anul trecut la a mai cere bani pentru a instala noile versiuni ale OS X. OS X Yosemite este compatibil cu :

  • iMac (Mid-2007 or later)
  • MacBook (13-inch Aluminum, Late 2008), (13-inch, Early 2009 or later)
  • MacBook Pro (13-inch, Mid-2009 or later), (15-inch, Mid/Late 2007 or later), (17-inch, Late 2007 or later)
  • MacBook Air (Late 2008 or later)
  • Mac Mini (Early 2009 or later)
  • Mac Pro (Early 2008 or later)
  • Xserve (Early 2009)

  OS X Yosemite poate fi DESCARCAT GRATUIT din Mac App Store acum.

Pretul initial:
Nume:
OS X Yosemite

Gratuit

s





Developer: iTunes S.a.r.l.
Categoria: Utilities


Descriere: Upgrade your Mac to OS X Yosemite and youll get an elegant design thats both fresh and familiar. The apps you use every day will have powerful new features. And your Mac, iPhone, and iPad will work together in amazing new ways. Youll also get the latest t…


Dimensiunea aplicatiei este: 4925.5 Mb


 

34 COMENTARII

  1. La mine parca pornesc mai devreme ventilatoarele iar între câteva reboot-uri a pornit la maxim pentru câteva s (mpb retina mid 2014).

  2. Nu stiu la voi cum e…dar la mine agata tare de tot….macbook retina 15 mid 2012. Il mai butonez un pic si pe urma ii dau un clean install……poate sa fie si din cauza ca am facut update.

  3. Nu pricep ce i-au facut camerei. Merge cu 10-15 fps cand este intunecat, parca e un Nokia 6230 cand setezi camera pe night mode.

  4. Eu am incercat dimineata sa fac update prin Mac App Store dar se descarca ff greu, am dat pauza si am lasat pentru wk. Am observat ca erau incompatibile mai multe programe Apple.
    Ma intereseaza in mod special iPhoto sa nu pierd pozele (am facut backup cu Time Machine inainte).
    Voi cum recomandati sa faci acest update pentru OS X Yosemite prin Mac App Store si apoi sa updatezi si iPhoto, iMove etc?

  5. Am facut in dimineata asta update la OS X Yosemite pe un MacBook Pro Retina 15 inches late 2013.

    Am mai facut update si la Pages, Numbers, Keynote, iPhoto etc etc

    Ca prima impresie, Yosemite se misca excelent desi fontul acela Helvetica Neue e un pic ciudat dar o sa ma obisnuiesc cu el. La fel si culoarea aia turqoise a directoarelor din Finder.

    Relativ la aplicatia iPhoto nu am remarcat vreo problema.

    Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ma intrebati.

    O zi excelenta va doresc.

  6. …merge exagerat de greu descarcarea cu toate ca am “teava de la RDS” de 1000 mb (care acum merge la “doar” 211 mbps)…dupa estimarea lor…dureaza 1zi si..21 de ore!!! :(…am Macbook 13″ Late 2008…poate ca datorita faptului ca e asa de “antic”?

  7. Salut, l-am instalat pe un MacBook Air Mid 2013 si nu imi functioneaza functia Handoff impreuna cu un iPhone 5s, nici in Safari nici in iWork, precizez ca am bifa pusa pe Handoff si in telefon si in mac in Preferinte Sistem/General, sunt pe acelasi Cloud conectat cu Bluetooth si Wi-Fi active in aceeasi retea Wi-Fi.

  8. @Ernest
    Salut, pana la urma se merita sa fac upgrade? E stabila noua versiune? Am de asemenea un Macbook pro late 2013 de 15? Mersi anticipat!

  9. Salut!
    Aseară update-ul nu era valabil în RO, dar astăzi deja mă stresează AppStore-ul să-l instalez. Înainte de asta am nevoie de câteva păreri/sfaturi:
    – pe configurații din 2008-2009 cu proc C2D (2,8 GHz în cazul meu) a instalat cineva Yosemite? Cum “mișcă”?
    – în cazul update-ului, este la fel ca la orice actualizare? Nu trebuie reinstalate aplicațiile terțe gen PS, Paralells Desktop sau MS Office?
    – există posibilitatea salvării acestor aplicații terțe în TimeMachine si reintegrarea lor în noul OSX după un clean-instal? Mi-ar salva niște ore de muncă 🙂
    Mulțumesc anticipat pentru răspus. Weekend plăcut!

  10. Pe un macbook air mid 2012 se misca excelent.. singurul bug ce l-am observat pana acum e ca atunci cand conectez Apple Tv-ul sunetul este agatat desi imaginea este cursiva (indiferent de player si la fel si pe youtube).. sper sa rezolve destul de repede.. ca altfel o sa ma uit la seriale pe un ecran de 13.. 🙁

  11. se merita alex.am acelasi laptop si merge impecabil plus ca tine mai mult bateria.e ceva cu adevarat bun nu ca cel dinainte nu era bun dar asta e rapid rau de tot

  12. a observat cineva o scadere in luminozitate cu yosemite?parca ecranul nu mai e asa luminos cum era inainte chiar daca am testat toate setarile posibile

  13. @AppleForever
    Mersi mult, diseara il instalez si eu. Oricum nu am alte programe instalate decat cele native, cu exceptia la macs fan control si office mac 2011 care nu cred ca o sa aiba probleme.

  14. L-am instalat și au in această seară. Am făcut update direct (aveam back-up just in case). Tot ce pot spune este că are “cleaner look”. Nu mi se pare că ar fi mai rapid decât înainte. Boot time-ul a scăzut de la 9 secunde la 6.3 pană la ecranul de login dar mi se pare că artificial. În sensul că după ce bag parola mai stă secunde bune cu o bară de progres care se încarcă. Dacă stau să contorizez și secundele acelea ajung la 14-15 secunde de total boot time. Yosemite ăsta este instalat pe macbook pro retina 15 inch (Late 2013), 16gb ram si ssd512 cu Iris Pro + nvidia Gt750m. O singură chestie ciudată mi s-a întâmplat. Când încă iși făcea update la aplicatiile din appstore îmi tot apăreau niște artefacte pe un șablon pătrat în partea derapta sus. Apărea și dispărea in timpi neregulați. Am ignorat totuși fenomenul si nu m-am mai lovit de el. Singura aplicație care nu a mai funcționat după update a fost Yahoo Messenger. La Java și-a făcut el singurel update.

  15. Am încercat si eu sa instalez OS X Yosemite si nu reușesc . Merge pana la install si îmi scrie –File system verify or repair failed– vreun sfat? Mulțumesc !

  16. Am încercat si eu sa i-l instalez dar îmi da o eroare la install. Îmi scrie — File system verify or repair failed — acum am intrat in Disk utility si am dat sa verifice , îmi da o eroare dar nu ma lasă sa dau repair Disk deci nu stiu ce sa fac. Menționez ca am fost si un agarici de mare clasa pentru ca nu am efectuat un back- up înainte

  17. Revin cu auto-răspunsul pentru întrebările pe care le-am adresat mai sus:
    – am făcut upgrade de la Mavericks la Yosemite pe un iMac early 2008 2,8GHz cu $gb RAM și … merge; parcă îi ia vreo 5 secunde în plus la boot, dar pleacă;
    – RAM-ul parcă stă ceva mai încărcat, având aceleași programe instalate (cam 25-30% față de 35-40% în “relache”);
    – am legit în permanență un hard extern pentru Time Machine dar nici nu m-am atins de el în timpul instalării iar toate programele sunt la locul lor, inclusiv istoricul si datele de logare;
    – Yahoo Messenger nu merge, probabil nefiind optimizat pentru noul OSX;
    – aspectul 3D al dock-ului este o amintire plăcută, cel nou aducând foarte mult cu “fratele” din IOS 8;
    – pot suna direct de pe iMac (condiția fiind ca iPhone-ul să fie conectat la aceeași rețe wifi) dar nu pot răspunde la apelurile primite; nu am nicio notificare pe ecran că sunt apelat! Voi căuta mai atent în tutoriale, poate trebuie să activez undeva vreo funcție;
    – abia aștept (pentru mâine) lansarea IOS 8 să pot trimite și SMS-uri din iMac, programul SMSender de la Vodafone fiind motivul pentru care am instalat și Windows (scuzați blasfemia) în Boot Camp :))