iPad Air 2 – iata cât costă componentele interne

  iPad Air 2 este disponibilă pentru achiziție de aproximativ 4 zile și iată că astăzi avem ocazia de a vedea o estimare a costurilor plătite de către compania Apple pentru fabricarea noilor sale produse. Conform celor de la IHS iSupply, pentru a fabrica cea mai ieftină versiune a iPad Air 2 Apple plătește 275$, cu 224$ mai puțin decăt costul de vânzare, această diferență acoperind costurile de cercetare și dezvoltare, promovare, ultima parte reprezentând profitul.

  Din această suma, doar 77$ sunt plătiți de către compania Apple pentru ecranul noului produs, întregul pret de fabricație al produsului fiind cu doar 11$ mai mare decăt cel plătit de către companie anul trecut pentru iPad Air. Partea și mai interesantă în toată această comparație este că pentru mediul de stocare de 16 GB Apple plătește numai 10$, în timp ce pentru cel de 128 GB prețul plătit de către compania Apple este de 60$. Apple cere 100$ sau 100€ diferență între modelele sale cu spațiu de stocare diferit, mult mai mult decât plătește efectiv pe această componentă.

  Partea bună față de anul trecut este că diferența între tableta cu cel mai mic spațiu de stocare și cea cu cel mai mare spațiu de stocare este de numai 200$ sau 200€.