Jony Ive face o afirmatie surprinzatoare in legatura cu Apple Watch

  Jony Ive este celebrul vicepresedinte al diviziei de design din cadrul companiei Apple, iar intr-o declaratie recenta el a recunoscut faptul ca dezvoltarea Apple Watch s-a dovedit a fi mult mai dificila decat dezvoltarea primului model al iPhone. Ive a fost premiat recent de catre Muzeul de Arta Moderna din San Francisco, detaliile in legatura cu Apple Watch fiind oferite in cadrul scurtului discurs tinut in urma inmanarii premiului de catre unul dintre organizatori.

“Even though Apple Watch does so many things, there are cultural, historical implications and expectations,” Ive said. “That’s why it’s been such a difficult and humbling program […] As soon as something is worn, we have expectations of choice,” said Ive. Only “in prison,” he joked, do people all wear the same thing.

   Ive sustine ca echipa de manageri a Apple a considerat ca un smartwatch trebuie sa indeplineasca un rol diferit de cel al unui smartphone, adica sa ofere informatii rapide chiar si la o privire scurta asupra ecranului sau. Mai mult decat atat, el a crezut atat de mult in acest proiect incat a fost ferm convins ca Apple Watch va avea o subcategorie proprie in segmentul smartwatch-urilor, iar parerile sale ar putea fi pe deplin indreptatite dupa lansarea produsului.

  Apple Watch urmeaza sa fie lansat la inceputul anului viitor de catre Apple.