9:41 – ora magică din reclamele produselor Apple

  Acum aproximativ doi ani de zile v-am explicat de ce toate produsele companiei Apple afișează ora 9:42 și mai apoi ora 9:41 în absolut toate materialele promoționale pe care compania Apple le publică pentru ele în website-ul său, ori în reviste. 9:42 a fost ora la care Steve Jobs a prezentat lumii întregi primul terminal iPhone lumii întregi și fostul CEO al companiei americane a considerat această oră atât de importantă încât ea trebuie să fie vizibilă în materiallee promoționale ale produsului. Începând cu tableta iPad și anul 2010 ora s-a schimbat și a devenir 9:41, fără vreo explicație clară în legătură cu această schimbare, însă Scot Forstall a oferit câteva detalii în legătură cu rațiunea din spatele unor asemenea schimbări.

We design the keynotes so that the big reveal of the product happens around 40 minutes into the presentation. When the big image of the product appears on screen, we want the time shown to be close to the actual time on the audience’s watches. But we know we won’t hit 40 minutes exactly.

  Apple își gândește toate conferintele astfel încât produsele importante pe care le prezintă să apară la aproximativ 40 de minute de la începutul conferinței, însă desigur că acest program nu poate fi întotdeauna respectat în cel mai mic detaliu. În acastă idee a fost aleasă ora 9:42 pentru materialele promoționale ale primului terminal iPhone, dar în cazul tabletei iPad ora 9:41 nu are o explicație clară pentru că tableta a fost prezentată înaintea acestui punct. Ora a fost păstrată atât pentru iDevice-urile Apple, cât și ăentru Mac-uri, iar în viitor există puține șanse ca ea să fie schimbată.