Prima Pagina aplicatii iPhone 6 si iPhone 6 Plus fac uitate tabletele iPad

iPhone 6 si iPhone 6 Plus fac uitate tabletele iPad

iPhone 6 utilizare internet

  V-am spus ca al meu iPhone 6 Plus m-a facut sa uit de tableta iPad pe care intre timp am si vandut-o, iar un studiu recent publicat ne spune ca tendinta la nivel global este exact aceeasi, implicand chiar si terminalul iPhone 6. Compania Quartz a analizat tabieturile utilizatorilor de terminale iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 5S si de tablete iPad din lume si a ajuns la concluzia ca tabletele au pierdut deja lupta cu noile modele ale iPhone. In imaginea de mai sus vedeti care sunt statisticile privind navigarea pe internet, iar de la iPhone 5S la iPhone 6 Plus tabletele au pierdut 25% din cota de utilizare.

The bigger your phone is, the less you’re going to use your iPad. Users with an iPhone 6 now read on their tablets 19% less during the week and 27% less over the weekend. Those with a 6 Plus are on their tablets 31% less during the week and 36% less over the weekend.

  Conform acestui studiu, utilizatorii de terminale iPhone 6 Plus isi folosesc terminalele cu 80% mai mult decat tabletele iPad pentru a naviga pe internet, iar acest lucru ne spune ca Apple si-a distrus practic seria de tablete disponibile in magazine. Vanzarile de tablete erau oricum in scadere pentru al treilea trimestru fiscal la rand, iar prin lansarea acestor terminale compania Apple pune capat practic dominatiei tabletelor iPad pentru navigare pe internet folosind iDevice-uri. Adevarul este ca rolul unei tablete iPad dispare cand ai un smartphone cu ecran de 5.5 inch, iar acelasi lucru poate fi spus inclusiv despre jocuri sau utilizarea altor aplicatii.

  Voi ce parere aveti?

 • Adrian

  De aia nu vroiau ei sa faca telefone mari 🙂

 • dantes

  Nu renunt la ipad pentru niciun telefon.

 • Julian

  Asa o fi, in general. Eu, personal, nu voi renunta curand la iPad (nu vorbesc de alta tableta, doar de iPad!); am “n” motive sa nu o fac, dintre care cele mai importante ar fi: ecranul generos pentru vizualizare multimedia, durata bateriei, viteza superioara de navigare pe internet (wifi, dar si cellular), etc.
  Calatoresc mult si ambele idevice-uri isi au locul si utilitatea lor bine definita. Intr-adevar, cand nu doresc sau nu pot lua cu mine ambele, din diverse motive, binenteles ca renunt la iPad in favoarea iPhone-ului 6, care suplineste destul de bine iPad-ul, dar nu in totalitate.

 • LucianS

  Chiar sunt multumit de al meu ipad air si nu l-as da pe un display de 5,5.

 • bogdan

  Da. Subscriu la ce ai zis cu mentiunea ca folosesc iPad-ul 10% din cat il foloseam inainte de 6 Plus. Insa eu cred ca nu si-au dat cu stangul in dreptul pe segmentul tablete. Cel putin nu comparativ cu uriasul succes inregistrat de iPhone 6 si 6 plus comparativ cu un segment de piata aflat cu un picior in groapa. Un alt motiv este “apropiata” lansare a iPad Pro cu care intr-adevar nici un telefon nu are cum concura datorita modurilor de folosire care se completeaza si nu concureaza.

 • Mihai

  Eu am ipad de 1 an de zile. Timp în care am avut iphone 5s, deci nu aveam motive să folosesc iphone-ul în detrimentrul ipad-ului. Foloseam, și folosesc și acum cu precădere Ipone-ul. Asta pentru că este mai mic, îl am mereu cu mine și este mult mai “la îndemână”.. de aici cred că se justifică procentul așa mare în favoarea telefoanelor. Sunt totuși de părere că ipad-ul nu va dispărea.. Laptopurile sunt pe moarte..

 • xuxu

  Asa e, de cand am trecut pe nexus nici iPad nici iPhone nu-mi mai trebuie

 • EuGeorge

  Vanzarea tabletelor a scazut extrem de mult dinainte sa apara Iphone 6/6+,deci nu acesta este motivul. Lumea s-a plictisit de ele si si-a dat seama ca nu sunt inlocuitoare de laptopuri sau de pc-uri cum au crezut multi initial.
  Personal mi se par mult mai utile tabletele acelea cu windows 8 pe care din cate am inteles poti sa faci absolut tot ce faci si pe un laptop sau sa instalezi programe pe care le poti instala si pe calculator,deci daca ii mai atasam si o tastatura avem direct un laptop.

 • Lich991

  Asta pentru cei ce n-au inca un iPad de exemplu eu am un iPad 2 si achizitionez un iPhone 6 Plus sa inlocuiesc tableta..

 • Ari

  Si eu ma gândeam sa mi înlocuiesc actuala tableta cu un iPad Air 2. Insa daca la anul voi lua următorul iphone,si este la fel de mare ca 6 le…chiar renunț la tableta. Nu prea ii mai vad rostul. Si EuGeorge iar are pe undeva,dreptate…

 • Sherman

  Ei gata. Acum iphone-ul se si ca.. Pt tine! Hai sa fim seriosi. Ipad-ul are farmecul lui. In primul rand nu ma chioresc intr-un display de 5.5! Pana la urma fiecare isi adapteaza device-urile la stilul personal de viata.