Black Friday si marea debandada a livrarilor

Black Friday a avut loc intr-o prima runda in Romania in cursul zilei de 21 noiembrie, iar la o saptamana distanta de cateva sute de mii de comenzi plasate de catre clienti, multe produse inca nu au fost livrate la destinatie.

Black Friday a adus pentru eMAG 420.000 de produse vandute, cateva sute de mii pentru Flanco si daca adunam tot ceea ce s-a vandut la multe alte magazine online din Romania, trecem cu usurinta de 1 milion de produse vandute in tara. Vorbim despre un numar extrem de mare de colete pe care firmele de curierat trebuie sa le livreze, iar Black Friday 2014 a demonstrat ca ale noastre firme de curierat nu au logistica necesara pentru a livra in timp util un numar atat de mare de comenzi.

Practic toate firmele de curieriat din Romania, fie ele mari sau mici, au fost contractate de catre marile si micile magazine online pentru a face lifrari, dar asta nu a rezolvat problema principala a timpilor de livrare. Eu astept de o saptamana livrarea unei comenzi facue la eMAG, desi altele de la alte magazine au ajuns, insa stiu ca multi dintre voi sunt in aceeasi situatie la o gama extrem de variata de magazine din tara noastra si problema sta in principal la firmele de curierat.

Black Friday si mare aproblema a livrarilor intarziate

Practic tot ceea ce s-a comandat online de Black Friday a ajuns la firmele de curierat din tara si acolo angajatii nu au facut fata numarului extrem de mare de colete care trebuiau livrate, deci au aparut intarzierile care exista acum. In cea mai buna situatie livrarile for fi finalizate in cursul saptamanii viitoare, dar avand in vedere ca avem si Ziua Nationala a Romaniei luni, e greu de spus in ce masura vor reusi firmele de curierat sa aduca in casele romanilor toate produsele cumparate cu o saptamana in urma.

E greu de spus ce se va invata de aici, dar daca in anii trecut principala problema au fost serverele magazinelor online care n-au facut fata numarului foarte mare de utilizatori care incercau sa le acceseze, anul acesta serverele au functionat si problema s-a mutat la firmele de curierat.

17 COMENTARII

  1. Si eu astept un colet de la Emag prin firma de curierat Cargus.Si la aceasta ora coletul meu este in depozitul Cargus fiind predat de catre Emag inca de luni.Eu am facut reclamatie la A.N.P.C.

  2. Bai ce disperați sunteți… Chill așa e si-n Uk si-n state de BF… Auzi, reclamație la ANPC… Ai citit termenii si condițiile? Vei avea o surpriza: reclamația ta e buna fix Pt șters la fund… Vino in Uk sa vezi termene de livrare acum la produsele de BF… Eu am si 3 Sapt la anumite produse… Ce oameni…

  3. Ceva foarte tare : azi a venit curierul cu comanda de la emag :)) a adus un produs din 4 comandate dar atentie plateam toate cele 4 produse comandate … cum vine asta am intrebat ? … curierul nu a avut un raspuns … a dat din umeri si a plecat cu tot cu singurul produs adus …

  4. @Dumitru: exact la fel am pățit si eu.
    @db: oamenii au promis livrări in maxim o săptămana si nu se întâmpla asta, in plus au trimis comenzile aiurea la oameni, ei le-au refuzat si asteapta dublu retrimiterea. Nu se plângea nimeni dacă se spunea de la bun început ca se vor livra produsele in 2 saptamani, dar nici nu mai cumparau multi.

  5. Mare dreptate ai Zaone.D-le db mai bine te abtii de la comentarii aiurea.Trebuie sa-ti cunosti drepturile de cumparator.Totusi noi dam niste bani si nu e normal si nici vina noastra ca altii care iau comisioane frumusele nu stiu sa gestioneze o stare de fapt.Stima!

  6. Azi am primit si eu coletul de la eMag și surpriza a fost ca am primit alt model cu 400 lei mai ieftin si bineînțeles ca a plecat retur
    Întrebarea mea este de ce nu greșesc ei sa dea un produs mult mai scump ca sigur nul mai returnam

  7. @georgy : ei “kipurile” gresesc in afisarea pretului si se obliga sa il livreze kiar daca unii au platit 4 lei pt o plasma de 4 metri (suma e ironica)….

  8. Eu totuși cred ca așa zisa greșeală de afișăre prin care sau vândut resigilate si la 1 leu nu a fost altceva decât marketing bine calculat

  9. Si daca nu era BF ce ati fi facut???? Atata disperare pentru ca intarzie comanda… Se pare ca e o tortura pentru majoritatea voastra…. Rabdare ca nu moare nimeni

  10. Nu m-as grabi sa blamez firmele de curierat, am primit cateva colete saptamana asta (fara a avea legatura cu BF), totul a decurs normal, de pe o zi pe alta. O singura livrare a intarziat cea de Luni care nu a venit cu primul camion ci pe la ora 11 Marti, dar vedeam asta in statusul comenzii.
    Problema o vad la ambalare si transmitere, acolo magazinele nu cred ca au personal. Un colet transmis azi din Bucuresti va veni maine dimineata (a plecat din hubul curierului), pachetul de la Orange va veni intradevar pe 3.decembrie ….. daca va veni