Prima Pagina Apple Apple ne recomanda sa nu facem jailbreak, nu stie sa scrie corect...

Apple ne recomanda sa nu facem jailbreak, nu stie sa scrie corect termenul

Apple interzice cu desavarsire efectuarea de jailbreak pentru propriile iPhone, iPad si iPod Touch, dar in ciuda urii sale vis-a-vis de aceste practici, nu stie sa scrie in mod corect termenul in documentele sale publice.

Apple jailbreak

Apple le interzice utilizatorilor de iDevice-uri sa faca jailbreak pentru propriile terminale spunand ca modificarea software-ului acestor produse va afecta functionalitatea si experienta de utilizare, garantia lor fiind anulata la descoperirea exploatarii. Ceea ce Apple nu stie sa faca in documentele sale publice este sa scrie in mod corect termenul jailbreak, angajatii sai mentionand aceasta practica in acest document cu scrierea jail-break, una incorecta pentru a identifica termenul.

Making unauthorized modifications to the software on an iPhone violates the iPhone software license agreement. The common term for modifying an iPhone is jail-breaking, with a particular emphasis on the second part of that term. That’s why we strongly, almost emphatically, recommend that you do not do so. Really. Should you be unable to use your iPhone due to an unauthorized software modification, its repair will not be covered under the warranty.

Persoana sau persoanele care au scris paragraful de mai sus nu au uitat sa includa putina ironie pentru cei care au curajul de a face jailbreak, dar desigur ca nu s-au obosit sa afle cum trebuie scrisa corect denumirea procesului. Lasand la o parte lipsa de interes a celor de la Apple de a identifica in mod corect jailbreak-ul, va raspund acum la eventuale intrebari si va spun ca da, daca un iPhone este dus cu probleme de garantie la un service Apple, sau service autorizat Apple, garantia sa ar putea fi refuzata.

 • daddy

  Pai si nu poti face restore si gata e ca nou ? 🙂

 • Razvan

  Sigur e refuzat! Știu pe cineva care a pățit treaba asta deși telefonul a fost dus la garanție după un restore!

 • @Razvan: Nu sunt toate refuzate, unele sunt acceptate de angajati indulgenti, chiar si la Apple Store-uri.

 • Boogie

  Dacă a fost restaurat rămâne pe undeva informația cum că ar fi fost jailbroken?

 • Ramane pe undeva daca-i analizeaza mediul de stocare, dar nu o va face cineva.

 • alin229

  am futut un iphone 5 dupa jailbreak, de atunci nici prin minte nu’mi trece sa mai fac. va recomand sa nu faceti jailbreak

 • tomi

  Bă hai ducețivă în Pana mea Undeva..
  Fară Jailbreak e Doar un Telefon de calitatate cu Jumate de Normă.. Hai PA

 • Andrei

  Daca faceti restore din DFU, nu va ramane nici o informatie cu privire la jailbreak. Cei de la Noumax mi-au acceptat telefonul care a avut jailbreak, iar dupa restore.

 • opreandreioan

  La Vodafone il primeste si cu JB.

 • Chatagra

  @alin229 nu stiu cum ai fi putut sa f*** un telefon facandu-i jb .. Oricand dupa o asemenea procedura telefonul se poate restaura in dfu si devine ca nou ;).. poate sa zica Apple ce o vrea din momentul in care dau banii pe un terminal acesa e al meu si am dreptul sa fac cu el ce-mi place ..daca sunt in stare sa-l fac sa gateasca sau sa faca S.E.X cu mine asta e treaba mea … Despre garantie pot zice numai ca iph 5 este dpdv al pieselor unul din cele mai proaste telefoane facute de Apple pana in momentu acesta (numai la al meu personal buton de power inlocuit x2 camera principala inlocuita earpiece inlocuit bateria inlocuita si in curand cred ca trebuie sa-i schimb si microfonu ..

 • lucian84

  Alin 229 spune-ne si noua cum ai reușit de l-ai futut ? Eu fac jailbreak de la iOS 4 in sus si nu am avut nici un fel de problema !!

 • Katalin

  @tomi: ce comentariu ai de “hot” de ce nu ne lasi pe unii din noi care nu avem nevoie de JB, sa ne bucuram de terminalele noastre curate?! Fara JB daca tot vrei polemici , toate terminalele sunt mai valoroase si mai ok ca si cele cu JB. Daca ai bani de Iphone sau Ipad , teoretic ar trebui sa ai ceva furfirei sa ti si cumperi aplicatiile si jocurile pe care le doresti, asta ca sa nu folosesc alte cuvinte mizere.Ai o alternativa rapida unde nu ai nevoie de JB si ss ai un TELEFON CU NORMA INTREAGA.Go to Android si vei fi in rand cu lume. Nu sta in categoria bijuteriilor furand cate o sclipire.Q.E.D.

 • vali

  Katalin, JB nu inseamna sa instalezi aplicatii piratate, roaga un prieten(daca ai) cu JB sa iti arate ce folositor si prietenos poate fi un IOS cu JB.
  Si despre Android nu zic nimic ca nu intru in polemici cu tine

 • Katalin

  @Vali: multumesc raman fara JB . Cei care creeaza pt noi,mai concret MUNCA trebuie platita.Nu am cumparat niciodata si nu voi cumpara “replici”, “fakeuri” si piraterii.Mai bine stau si ma ling pe bot, daca nu ajung la original.Q.E.D.

 • Manto

  Trist. Este o mare tampenie si apple incearca din nou sa profite de clienti. La momentul vanzarii se incheie si un contract de garantie, iar o astfel de clauza este abuziva pentru ca vanzatorul are obligatia legala sa acorde o garantie de cel putin doi ani (in EU) produsului vandut pentru defectiunile aparute.
  Altfel, ar putea sa treaca in contract faptul ca iti pierzi garantia automat daca te uiti cu un singur ochi la telefon. Ce trebuie vanzatorul sa faca, este sa dovedeasca faptul ca modificarea software-ului a cauzat defectul reclamat. In orice sistem de drept exista un principiu de baza conform caruia intre fapta ilicita (adica modificarea software-ului) si prejudiciu (sa zicem arderea placii de baza) trebuie sa existe o legatura de cauzalitate. In alte cuvinte, daca ei nu pot dovedi faptul ca jailbreak-ul a dus la arderea placii de baza, vanzatorul are in continuare obligatia sa acorde garantie in interiorul perioadei de doi ani pentru ca se presupune ca este un defect de fabricatie, defect pe care legea il obliga sa il acopere.

  Mai mult, in Directiva 1999/44/CE se arata clar in articolul 5: “Cu exceptia cazului in care se dovedeşte altfel, se presupune ca orice neconformitate care devine aparenta in termen de sase luni de la livrarea bunurilor a existat la momentul livrarii, cu exceptia cazului in care prezumtia in cauza este incompatibila cu natura bunurilor sau cu natura neconformitatii” Asta inseamna ca orice defectiune prezinti la service in termen de 6 luni de la livrare, se presupune ca ea exista la momentul livrarii si ei trebuie sa faca dovada ca nu este asa. Tu nu trebuie sa faci nimic. Textul asta exista si in legislatia romaneasca in Legea 449/2003 la atricolul 18

  Bineinteles ca in realitate este greu sa le explici si sa convingi niste baieti de la service (care probabil au si 10 sefi in spate) despre cum stau lucrurile. In schimb, in justitie, un astfel de proces este foarte usor de castigat.

  PS: pe drumul asta a mers si samsung acum multa vreme cu root-ul, dar au renuntat

 • Mihai

  Samsung inca mai face figuri la telefoanele root-tate daca nu resetezi counter-ul! Legat de jailbreak mi se pare o prostie faptul ca se asociaza jailbreak-ul cu pirateria. Ca daca ai jailbreak poti instala anumite chetii care permit instalarea de aplicatii crack-uite este altceva insa nu asta este jailbreak. Sotia mea are iphone 5s si nu ar renunta la jailbreak nici in ruptul capului si asta pentru multitudine de tweak-uri din cydia care fac telefonul mult mai frumos si mai practic!

 • cipa

  zaoane hai cu un top cydia ! chiar ar fi util…asa rasfirate stiri despre cydia si jb se pierd. fa un top 50 cydia ios 8

 • vali

  Mihai, asta nu intelege lumea, JB nu inseamna piraterie, imi pare rau ca am renuntat acum doi ani la Iphone 4s pt Nexus 4 pentru aplicatiile cumparate dar asta e, am vrut un ecran mai mare.
  Inca nici acum nu am gasit pe android toate twekurile si beneficile care le aveai pe ios.