iPhone 6 Plus domina piata phablet-urilor

iPhone 6 Plus a fost lansat de catre compania Apple in luna septembrie a acestui an si a fost primul smartphone cu ecran de 5.5 inch produs de companie, el fiind cerut de cel putin doi ani de zile.

iPhone 6 Plus

Desi a fost asteptat de utilizatori si analisti, iPhone 6 Plus nu a fost disponibil in cantitati suficiente in momentul lansarii oficiale, astfel ca nu toata lumea s-a putut bucura de noul produs al Apple, desi cererea a fost foarte mare. In ciuda faptului ca Apple nu a putut vinde suficient de multe terminale iPhone 6 Plus pentru a acoperi cererea de pe piata, dispozitivul a acaparat de unul singur nu mai putin de 41% din piata americana a phablet-urilor, adica smartphone-uri cu ecrane supradimensionate.

At the point of sale, when asked what drove their choice of smartphones, 58% of those surveyed who bought an iPhone 6 Plus said screen size was the primary reason for choosing their device. Despite the more compact design of the iPhone 6, 60% of consumers who chose it also cited screen size as the primary purchase driver. The ability to connect to a 4G/LTE network was the second most important reason cited by both buyer groups.

iPhone 6 Plus inregistreaza 41% din vanzarile de phablet-uri

Cei de la Kantar Media vin cu aceste informatii, ei analizand cele trei luni incheiate in data de 14 octombrie si ajungand la concluzia ca vanzarile de phablet-uri au reprezentat doar 10% din vanzarile totale de smartphone-uri din SUA. In aceasta idee, doar cateva zeci de milioane de phablet-uri au fost vandute in SUA in cele 3 luni de zile monitorizate, iar dintre toate, iPhone 6 Plus a reprezentat aproape jumatate din vanzari, o cifra deloc surprinzatoare pentru un produs Apple.

Daca iPhone 6 Plus a dominat phablet-urile, iPhone 6 a dominat vanzarile de iPhone-uri, avand o cota de piata de 33%, deci insumand o treime dintre vanzarile totale inregistrate in SUA. iPhone 5S si iPhone 5C au insumat inca 42% dintre vanzarile de terminale iPhone, restul fiind impartit intre iPhone 6 Plus cu 10% si iPhone 4S cu 15%, majoritatea celor care au cumparat un iPhone 6 sau iphone 6 Plus fiind vechi clienti ai companiei Apple.