Angela Merkel sustine crearea de “autostrazi” pe internet

Angela Merkel

  Angela Merkel este, dupa cum prea bine stiti deja, cancelarul care conduce Germania de aproape un deceniu, iar in cursul zilei de ieri ea a tinut un discurs in care si-a aratat sustinerea pentru crearea de linii de acces rapide pentru internet. Ideea de a crea “autostrazi” pentru internet a aparut cu cativa ani in urma si multi politicieni americani au pierdut “capital” politic prin sustinerea ei, asa ca acum lucrurile se muta in Europa, sustinerea oferita de Merkel fiind surprinzatoare pentru multi.

  Angela Merkel sustine separarea accesului la internet pentru utilizatori normali si pentru servicii care au nevoie de prioritate si conexiuni rapide pentru a indeplini anumite functii pentru utilizatori. In aceasta idee, internetul va ramane pe de o parte exact asa cum este acum, insa separat de el ar trebui creata o linie de acces rapida, sau “autostrada”, care va oferi conexiuni de mare viteza pentru a permite dezvoltarea de servicii telemedicale, sisteme de navigatie pentru masini care se conduc singure si multe altele.

Angela Merkel sustine crearea unei linii rapide de acces pe internet

neutralitate internet linie de acces rapida

  Angela Merkel sustine ca lumea nu poate evolua fara crearea unor linii de acces rapid pe internet cu conexiuni de mare viteza, insa cei care sustin neutralitatea internetului sunt de o parere complet diferita. Separarea interenetului le-ar impune utilizatorilor sa plateasca o taxa suplimentara pentru a putea vizualiza filme sau seriale TV la cerere, companiile care furnizeaza asemenea servicii facand de ani de zile lobby pentru a primi acces prioritar la conexiunile de mare viteza si suficienta latime de banda.

  Desi in momentul de fata Uniunea Europeana sustine neutralitatea internetului si evitarea impartirii sale in linii de acces rapide combinate cu actuala configuratie, marile companii investesc milioane de dolari pe lobby pentru a obtine “spatiu privilegiat” pe internet. Din pacate pozitia cancelarului Angela Merkel ne da de inteles ca fara o impotrivire sustinuta din partea utilizatorilor, internetul va fi impartit in viitor si din pacate vom fi nevoiti sa platim sume serioase de bani pentru a beneficia de acces rapid al internet, asa cum avem acum.

  Voi ce parere aveti despre crearea unor “austostrazi” pentru internet ?