Creatorii Kinect ajuta Apple sa dezvolte un produs grozav!

Apple TV cu interfata 3D
Un Apple TV cu interfata 3D este dezvoltat in momentul de fata de catre compania Apple, sau cel putin asta ne spune un brevet de inventie ce i-a fost atribuit in cursul zilei de ieri de catre oficiul pentru brevete de inventie si marci din SUA. Anul trecut Apple a achizitionat PrimeSense, compania care a dezvoltat tehnologia ce a stat la baza senzorilor Kinect si o buna parte dintre brevetele sale de inventie sunt acum reatribuite celor de la Apple, cel despre care vorbim astazi facand parte dintre ele.

  Dupa cum puteti vedea si din imaginea de mai sus, vorbim despre un sistem care este capabil sa proiecteze o interfata 3D in fata utilizatorului, ea putand fi controlata prin intermediul unor gesturi intreprinse in fata unui senzor. Atribuirea acestui brevet de inventie catre Apple dezvaluie faptul ca in Cupertino cineva s-a gandit ca un Apple TV cu interfata 3D sau poate chiar un Mac si iDevice cu o asemenea interfata ar putea fi utila pentru sute de milioane de oameni de pe planeta.

  Brevetul de inventie descrie tehnologia din spatele sistemului, dar componentele necesare pentru a il asambla, Apple avand in continuare angajati ingierii PrimeSense care au dezvoltat primul Kinect. Desi deocamdata nu se stie sigur daca Apple va reusi sa produca un sistem suficient de interesant pentru a convinge lumea intreaga ca un Apple TV cu interfata 3D sau poate chiar un Mac ar merita sutele de dolari pe care cei din Cupertino i-ar cere, cred ca vom auzi destule despre asemenea produse in curand.