Merita facut jailbreak iOS 8 ?

42

iOS 8 jailbreak

  In 2009 imi cumparam primul iPhone, un iPhone 3G codat si cu mare nevoie de o solutie de unlock, astfel ca timp de cateva luni de zile am asteptat cu sufletul la gura ca iPhone Dev Team sa lanseze una dintre multiplele lor solutii de jailbreak si unlock. Impreuna cu mine, alte milioane de persoane de pe glob “inundau” in comentarii blogul celor de la iPhone Dev Team  cerand lansarea solutiei, iar in momentul in care ea a aparut m-am bucurat pentru foarte putin timp de terminalul Apple, solutia de jailbreak distrugandu-i functia Wi-Fi.

  Trecand peste aceasta problema si peste multe altele ale solutiilor de jailbreak, am asistat de-a lungul anilor la o crestere constanta a popularitatii jailbreak-ului, asta pana in anul 2014. Anul acesta ne-a adus mai multe solutii de jailbreak in doua luni de zile decat in doi ani, dar interesul vis-a-vis de ele a fost mult mai mic decat oricand in istorie si probabil multi dinre voi se intreaba in momentul de fata daca mai merita facut jailbreak iOS 8 pe iPhone, iPad si iPod Touch.

Merita facut jailbreak iOS 8 ?

Cydia iOS 8.1

  In iarna anului trecut solutia de jailbreak pentru iOS 7 a aparut pe neasteptate, insa a atras interesul a milioane de oameni de pe glob in foarte scurt timp, dar anul acesta aceleasi surprize venite pentru iOS 8 n-au fost primite la fel de bine. Fie ca este vorba despre faptul ca jailbreak-ul a fost dezvoltat de catre chinezi, sau ca oamenii pur si simplu nu mai sunt interesati de jailbreak, este clar ca vorbim despre o popularitate in scadere a acestui fenoment si asta in ciuda faptului ca Apple chiar contribuie la efectuarea sa prin semnarea indelungata  SHSH-urilor so evitarea blocarii solutiilor de jailbreak.

  Revenind acum la tema principala, va spun ca da, merita facut jailbreak iOS 8 pentru terminalele noastre si asta multumita beneficiilor pe care el ni le aduce prin tweak-urile si aplicatiile disponibile in Cydia. In trecut majoritatea celor care doreua jailbreak cautau doar o sursa de a pirata aplicatii, insa disparitia Installous a motivat aparitia unor solutii altenrative care permit piratarea chiar si fara a face jailbreak in prealabil, o suma modica fiind necesara pentru a beneficia de aceasta functionalitate.

  Fara oamenii interesati de piratare, jailbreak-ul a ramas in principal atractiv pentru cei care stiu sa-l foloseasca si tweak-urile + aplicatiile din Cydia il fac potrivit pentru oricine vrea sa obtina tot ceea ce poate dintr-un iPhone sau o tableta iPad. Jailbreak iOS 8 merita facut deoarece va ofera control total asupra terminalelor voastre si va ofera functionalitate suplimentara pe care in mod nativ nu o aveti. Desigur ca utilizand mai multe functii pierdeti o parte din autonomie si performante, dar daca vreti intr-adevar un iPhone sau o tableta iPad care sa poata fi utilizate aproape la fel ca un calculator, atunci jailbreak iOS 8 merita fara discutie.

  Voi pentru ce mai faceti jailbreak ?