Merita facut jailbreak iOS 8 ?

iOS 8 jailbreak

  In 2009 imi cumparam primul iPhone, un iPhone 3G codat si cu mare nevoie de o solutie de unlock, astfel ca timp de cateva luni de zile am asteptat cu sufletul la gura ca iPhone Dev Team sa lanseze una dintre multiplele lor solutii de jailbreak si unlock. Impreuna cu mine, alte milioane de persoane de pe glob “inundau” in comentarii blogul celor de la iPhone Dev Team  cerand lansarea solutiei, iar in momentul in care ea a aparut m-am bucurat pentru foarte putin timp de terminalul Apple, solutia de jailbreak distrugandu-i functia Wi-Fi.

  Trecand peste aceasta problema si peste multe altele ale solutiilor de jailbreak, am asistat de-a lungul anilor la o crestere constanta a popularitatii jailbreak-ului, asta pana in anul 2014. Anul acesta ne-a adus mai multe solutii de jailbreak in doua luni de zile decat in doi ani, dar interesul vis-a-vis de ele a fost mult mai mic decat oricand in istorie si probabil multi dinre voi se intreaba in momentul de fata daca mai merita facut jailbreak iOS 8 pe iPhone, iPad si iPod Touch.

Merita facut jailbreak iOS 8 ?

Cydia iOS 8.1

  In iarna anului trecut solutia de jailbreak pentru iOS 7 a aparut pe neasteptate, insa a atras interesul a milioane de oameni de pe glob in foarte scurt timp, dar anul acesta aceleasi surprize venite pentru iOS 8 n-au fost primite la fel de bine. Fie ca este vorba despre faptul ca jailbreak-ul a fost dezvoltat de catre chinezi, sau ca oamenii pur si simplu nu mai sunt interesati de jailbreak, este clar ca vorbim despre o popularitate in scadere a acestui fenoment si asta in ciuda faptului ca Apple chiar contribuie la efectuarea sa prin semnarea indelungata  SHSH-urilor so evitarea blocarii solutiilor de jailbreak.

  Revenind acum la tema principala, va spun ca da, merita facut jailbreak iOS 8 pentru terminalele noastre si asta multumita beneficiilor pe care el ni le aduce prin tweak-urile si aplicatiile disponibile in Cydia. In trecut majoritatea celor care doreua jailbreak cautau doar o sursa de a pirata aplicatii, insa disparitia Installous a motivat aparitia unor solutii altenrative care permit piratarea chiar si fara a face jailbreak in prealabil, o suma modica fiind necesara pentru a beneficia de aceasta functionalitate.

  Fara oamenii interesati de piratare, jailbreak-ul a ramas in principal atractiv pentru cei care stiu sa-l foloseasca si tweak-urile + aplicatiile din Cydia il fac potrivit pentru oricine vrea sa obtina tot ceea ce poate dintr-un iPhone sau o tableta iPad. Jailbreak iOS 8 merita facut deoarece va ofera control total asupra terminalelor voastre si va ofera functionalitate suplimentara pe care in mod nativ nu o aveti. Desigur ca utilizand mai multe functii pierdeti o parte din autonomie si performante, dar daca vreti intr-adevar un iPhone sau o tableta iPad care sa poata fi utilizate aproape la fel ca un calculator, atunci jailbreak iOS 8 merita fara discutie.

  Voi pentru ce mai faceti jailbreak ?

42 COMENTARII

  1. Imi este frica sincer de jailbreak, pentru ca din cauza tweak-urilor era sa imi stric un 5s si acum sunt putin reticent cand vine vorba de asa ceva, pe mine sincer m-ar interesa un magazin de aplicații gen tongbu sau 25pp magazine de genul acesta care nu necesita jailbreak in iOS 7, acum la iOS 8 nu stiu sincer daca mai exista asa ceva @zaone știi vreun magazin de aplicații fara jailbreak pentru iOS 8?

  2. Nu inteleg de ce se asociaza jailbreak cu piratieria. Mi se pare normal sa ai acces de administrator in sistemul de operare pe care il folosesti si sa ai acces la functii de smart phone pe care apple nu le ofera. Iphone fara jailbreak nu este smartphone, ramane doar un accesoriu pt cine isi permite sa plateasca bani pe nimic.

  3. Clar merita…. Iti ofera infinit mai multe posibilitati pt ios… Eu nu il folosesc pentru a pirata, cumpar toate aplicatiile si tweak-urile de care am nevoie… Uneori iau tweak-uri crack-uite doar pentru a le testa… Iar daca este folositor si merita banii il cumpar.

  4. Iphone nu este smartphone fara jailbreak. Se asociaza jailbreak cu pirateria care este gresit. Mi se pare normal sa am acces de administrator pe sistemul si dispozitivul pt care platesc. Restul sunt povesti

  5. Eu prefer jailbreak! Platesc si am ce vreau,e foarte simplu!(imi asum si unele riscuri,dar pt. libertate ce nu face omul?)

  6. Eu unu, si va zic stric părerea ne , nu as face jailbreak de oarece îmi place mai mult așa “stock” cum si zis tu mai sus, pierzi din performanța si autonomie . O zi plăcuta

  7. Faceam JB doar pentru a edita Control Center sau a folosii activator si multe alte chesti lafel pentru a folosii telefonul cat mai rapid posibil (shortcut-uri), dar iubeam si temele, nu toate doar cele cu adevarat interesante care de obicei trebuiau platite (nu si de mine), il foloseam si pentru multiple chestii dar baza JB la mine a fost cam asta.

  8. Am iPhone 6 si nu am făcut vreodată jailbreak pana acum (chiar daca am avut si pana acum produse Apple)! Nu stiu ce riscuri poate sa facă si sincer imi este oarecum frica! Probabil ma ajuta cineva pe aici sa înțeleg si eu ci reprezintă jailbreak si la ce riscuri ma expun atunci cand il instalez! Mersi

  9. Ma poate ajuta si pe mine cineva cu aceasta întrebare: ce este jailbreak si la ce riscuri ma expun atunci cand il instalez? Merci

  10. Si din punctul meu de vedere jailbreak’ul merita !!! Mi se pare corect sa iti personalizezi telefonul dupa bunul tau plac la banii care ii platesti ptr un asemenea smartphone.Personal,daca de maine ar disparea jailbreak’ul cu siguranta m’as orienta catre un alt telefon fara “dar” sau “poate”

  11. Total impotriva jailbreak!
    1). Nu este normal sa ai drepturi de admin asupra OS-ului pe care il folosesti, acesta iti este doar licentiat. Nu ai niciun alt drept asupra lui…!

    2). Prin jailbreak pierzi atat garantia, cat si unele functionalitati ale sistemului de operare! Mai pierzi deasemenea siguranta si stabilitatea pe care ti-o ofera un iPhone prin ecosistemul la care iti da acces. Nu mai spun de autonomia bateriei…!

    Adica fiecare trebuie sa puna in balanta ce castiga vs ce pierde prin jailbreak!

  12. Banii pe care ii platesti pe un asemenea smartphone, ii platesti deoarece tu nu platesti doar telefonul in sine, ci si licentierea sistemului de operare, plus ecosistemul la care ai acces, vezi iCloud, plus partea de dezvoltare, plus castigul pe parte de garantie, (un iDevice se schimba pe garantie, in loc sa se repare), plus stabilitate, plus confidentialitate pe parte de privacy, plus multe multe altele…!
    Costul ridicat al unui iDevice reflecta calitatea, si nu dreptul tau de a hackui…!

  13. Am avut Jailbreak pe 5S iOS 8.1.1 si-mi rupea bateria având câteva twekuri instalate,am renunțat din cauza asta,in rest nu avem ce reproșa ,totul mergea ok.

  14. Subscriu lui Valeriu. Nu sunt impotriva jailbreak-ului insa sa spui ca nu ai smartphone daca nu-l faci sau ca ai dreptul pentru ca tu ai platit, cu astea nu sunt deacord. In plus nu toata lumea are timp sa urmareasca solutiile de jailbreak, sa se informeze daca sunt sigure, etc. Fiecare cu parerea lui.

  15. Merita sa il fac dacă locuiesc in SUA ?? Pt ca am cardurile cum folosesc Apple pay… Si mie cam frica … Si de garanție… Voi ce ziceți? I-l vreau doar pt ceva tweakuri tare greu e sa merg in meniu sa activez 4g când am nevoie.. Vin de la htc one .. Acum iPhone 6 plus ! Astept pareri

  16. Sunt de acord cu jailbreak- ul in momentul in care exista un sistem de operare suficient de stabil. Ceea ce nu pot spune de ios8-8.1.2! Cu sistemul actual ,nici nu ma gandesc la jailbreak! Am destule probleme cu ios-ul oficial ca sa mai fac si jailbreak!

  17. @ediiii: Informatiile din Apple Pay si Touch ID sunt securizate, nu ajunge nimeni la ele nici cu jailbreak. Cand faci restore dispare jailbreak-ul.
    @Valeriu: E ca si cum ai spuns ca nu ai dreptul sa-ti schimbi rotile sau piesele de la masina daca vrei altele mai bune. Ce functionalitate pierzi prin jailbreak, separat de OTA Update ?

  18. Stiam ca inainte pierdeai garantat functia de Wi-Fi si GPS, oricum… Pierzi in mod sigur stabilitatea sistemului si siguranta contra mallware-ului…!

  19. @zaone mulțumesc ! O sa fac jailbreak.. Ultima data am avut pe un iPhone 3GS… Cu iOS 6 🙂 ce fain mami mergea iOS 6… iOS 8 prima data când vad lag pe iPhone..

  20. Vai de capu meu Valeriu, tipic romanesc, ai facut jailbreak de la. Ios 7 in sus? sau vb din povesti, nu pierZi din stabilitate in nici un caz, decat daca instalezi ceva ce nu compatibil cu sistemul, ce garantie pierzi daca il stregi oricand vrei tu. NU MAI VORBITI SI SPERIATI LUMEA DACA NU STITI CE INSEAMNA! Pana e asa de greu sa taci daca habar nu ai?

  21. @asc
    Cred ca tu nu stii despre ce vorbesti! Incepand cu ios 8 tot sistemul e varza si daca mai faci si jailbreak, unde ajungi? Sa incepem cu autonomia bateriei,cu supraincalzirea,cu pierderea semnalului,cu lag la raspuns apel si putem continua tot asa!

  22. Am avut jailbreak incepand cu ios3.1.3 . Pe un iphone 3g . Am si acum pe ios 8.1 (iphone 5s) . Nu este nici un pericol si in plus poti face ce doresti cu tel . Am avut jailbreak in toate tel care le am detinut pana acum . Nu mai vb aiurea de garantii sau chestii. Ai o problema cu tel . Il restaurezi in modo dfu ( nu lasa urmele de jail pe care le pot detecta cei de la apple ) si mergi la ei ptr a reclama defectiunea . Asta dk nu e de soft . Jailbreak ul e genial. Il voi folosi chiar de voi fi ultimul utilizator.

  23. Clar NU merita. Nu e vorba de securitate, toate metodele de JB de pana acum au afectat bateria (15-20% mai putin usage). De la iOS 7 am renuntat complet la JB.

  24. @Boby67 nu stiu ce telefon(e) , eu am incepand cu 2g pana la 6 ,fara plus, de la 4s la 6, in afara de lag la apel nu am parte de nimic din ce spui tu acolo, da si toate idevice.urile au jailbreak si cat o sa fie o sa il instalez, nu vreau telefon performant cu optiuni de conserva.DA, jailbreak.

  25. @Valeriu: de ce insiști sa vorbesti prostii!? Din toata lista asta de comentarii de mai sus pe cine ai auzit sa spună ca nu merg wifi-ul si gps-ul? Unde ai văzut tu problema asta? Si dacă e existat candva, sigur a fost o chestie de moment pentru o zi sau 2 pana au remediat solutia de jailbreak. Pe ce anume te bazezi cand spui ca pierzi sigur din stabilitate sistemului? Ai pățit-o tu sau asa din auzite? Nu mai vorbi aberatii. Daca nu stii atunci taci si nu vorbi din auzite. In familie la mine se folosește ipbone de la iphone 4 si absolut întotdeauna sa folosit cu jailbreak si nimeni nu a avut niciodată problemele de care spui tu. Cum poti tu sa vii si sa vorbești din auzite cand cei care într-adevăr folosesc asa ceva sunt mulțumiți iar majoritatea nu ar renunta la el. Cei care renunta o fac in general pentru baterie pentru ca atunci cand ai multe tweak-uri instalate se consuma ceva mai repede bateria insa nu de speriat. Pana si sotia mea care in general nu este interesata de tehnologie, nu ar renunta la jailbreak din cauza tweak-urilor

  26. @Mihai: dar tu de ce vorbesti in necunostinta de cauza ? folosesti si tu iphone de la iphone 4 doar ca sa fi in top ? sa vada lumea ca ai iphone ? e clar ca nu cunosti ce inseamna cu adevarat toata treaba asta cu jailbreak-ul.
    In primul rand, facand jailbreak, exista o anumite pierdere de stabilitate a sistemului la care adaugam si vulnerabilitatea sistemului. Si asta pentru ca stiu ce inseamna sistemul, si folosesc jailbreak de la iphone 3g incoace. Acum insa am renuntat la ideea de jailbreak pe 5s.
    O data ce ai facut jailbreak, si nu ti-ai schimbat user si parola la ROOT prin SSH, iphone’ul tau e la fel de vulnerabil ca un android sau ca un windows fara sistem de protectie. Sper sa ai succes in continuare cand te contectezi cum te taie capul prin wi-fi in toate localurile, si sa nu dai peste un hacker rau intentionat care’ti poate accesa tot continutul telefonului tau.
    Si da, probleme cu wi-fi si GPS au existat dupa ce faceai jailbreak la terminale. Dar asta se intampla din cate stiu pe iphone 3g si 3gs. Ma ocupam de decodari, resoftari si tot ce inseamna softuri pentru iphone’uri in vremea respectiva. Nu vorbesc din auzite.
    La fel si autonomia bateriei era destul de grav afectata din cauza jailbreak’ului si a tweak’urilor. inclusiv iphone 4, care l-am folosit mai mult de 2 ani cu jailbreak.
    Mai documentati-va.. si nu comentati aiurea, doar pentru ca aveti si voi un iphone…