Apple a cheltuit in 2014 o suma IMPRESIONANTA rascumparandu-si actiunile

Apple cash

  Apple a initiat in 2012 un program de rascumparare a propriilor actiuni vandute pe bursa din SUA, iar in un an si jumatate de zile a cheltuit o suma impresionanta de bani pentru a le rascumpara. In acest articol ne vom referi totusi doar la anul 2014, compania Apple cheltuind nu mai putin de 56 de miliarde de dolari pe actiuni.

  Practic Apple a cheltuit de trei ori mai multi bani decat cea mai apropiata companie care si-a rascumparat actiuni, iar asta spune foarte multe despre intentiile americanilor. Cu o capitalizare bursiera de peste 600 de miliarde de dolari, Apple a cheltuit practic 10% din valoarea sa pentru a isi rascumpara actiuni.

  In 2014 IBM a cheltuit 19.2 miliarde de dolari pentru a isi rascumpara actiuni, iar in spatele sau exista destule companii americane care au cheltuit mult mai putin. Practic Apple isi rascumpara actiuni intr-un ritm alert si incepe sa detina din ce in ce mai mult control asupra propriei sorti, avand o multitudine de alte optiuni in fata.

  Rascumparandu-si actiunile, Apple are un control mai mare asupra deciziilor pe care le ia, limiteaza dividendele ce trebuie oferite dar nu doar atat. Cu actiunile pe care le are la dispozitie poate atrage noi talente carora le poate oferi pachete de actiuni impreuna cu beneficii salariale, asa ca Apple poate face angajari extrem de interesante in viitor.