Prima Pagina iPhone Separarea de iPhone genereaza anxietate in randul utilizatorilor

Separarea de iPhone genereaza anxietate in randul utilizatorilor

anxietate iPhone

  In 2015 unii dintre noi am ajuns dependenti de terminalele mobile pe care le utilizam zilnic, insa in anumite situatii vorbim despre probleme mult mai mari. Mai exact universitatea din Missouri, SUA, a descoperit ca unii utilizatori resimt efectele unei anxietati psihologice in momentul in care sunt separati de iPhone pentru o perioada lunga de timp.

  Mai exact, universitatea sustine ca separarea unui utilizator de telefonul sau mobil, in speta iPhone, are drept efect o reducere a performantelor intelectuale. Testand teoria pe o multitudine de utilizatori de terminale iPhone, reprezentantii universitatii au ajuns as le recomande posesorilor de iDevice-uri sa nu se desparta pentru perioade lungi de timp de propriile terminale.

This study uniquely examined the effects on self, cognition, anxiety, and physiology when iPhone users are unable to answer their iPhone while performing cognitive tasks. Our findings suggest that iPhone separation can negatively impact performance on mental tasks. Additionally, the results from our study suggest that iPhones are capable of becoming an extension of our selves such that when separated, we experience a lessening of ‘self’ and a negative physiological state.

  Conform rezultatelor studiului, posesorii de iPhone-uri care trebuiau sa indeplineasca anumite actiuni in timp ce le sunau telefoanele deveneau agitati, nefiind capabili sa rezolve teste cognitive simple. In baza acestor descoperiri, cercetatorii au ajuns la concluzia ca utilizatorii separati de iPhone-uri prezinta simptomele unor persoane care sufera de anxietate, asa ca aici vine recomandarea de mai sus.

  Practic utilizatorii care sunt obisnuiti sa foloseasca in mod constant un iPhone ar trebui sa se asigure ca au terminalul permanent in preajma lor. In caz contrar, cand sesizeaza disparitia sa, ar putea deveni extrem de agitati, incapabili de a se concentra si incapabili de a isi indeplini sarcinile de serviciu sau cele scolare.

  Mai mult detalii despre studiul universitatii veti gasi in aceasta pagina.

 • doe

  Sa intelegem ca utilizatorii de iPhone sunt cam labili psihic ?

 • cata

  suna ciudat ,dar cred ca o parte semnificativa din utilizatorii de ideviceuri posibil sa fie cu probleme la mansarda:)). eu spre ex sunt detinator si de android si de ideviceuri dar adevarul ca cel mai mult ma influenteaza pretul produsului.Daca stiu ca e un produs de 20-30 mil si nu mai stiu unde l-am lasat,indiferent ca e samsung ,apple ,lg etc …..ma cam ia panica !!!

 • erb

  E o diferenta aici, Cata. Daca ai senzatia ca ai pierdut un bun de valoare atunci e normal sa te simti asa, ca stii cati bani ai dat pe el. Daca nu esti full de bani sa nu-ti pese, atunci e normal. Cum te-ai simti daca-ti dispare masina de 15-20-30.000 eur din fata casei? Esti relaxat? Nu cred. Reactia e legata de valoare, iar cum iphoanele numai ieftine nu sunt, de aici si reactia omului. Normal, pentru unul fara multi bani si lipsa unui telefon de 2 mil va genera i stare de neliniste. Nu stiu in ce masura asta e legat de un brand ca Apple. Daca faceau un studiu din care sa concluzioneze ca posesorii de iphone sunt poate mai atasati de telefoanele lor decat ceilalti (majoritatea cel putin), era altceva. Atunci poate le dadeam dreptate, si mie mi se pare la fel.

 • Iuli

  Aici nu cred ca era vorba de valoarea materiala a telefoanelor in cauza, ci de dependenta care o produc aceste terminale.