Apple repara una dintre cele mai periculoase vulnerabilitati ale OS X

Thunderstrike os x vulnerabilitate

  Thunderstrike este denumire aunei vulnerabilitati existente in Mac-urile companiei Apple, aceasta permitand exploatarea completa a produsului, dar si a celor conectate la el. Pentru ca vulnerabilitatea exista in software-ul folosit pentru pornirea Mac-urilor, ea permite infectarea software-ului subsidiar al componentelor si devine imposibil de curatat.

  Vulnerabilitatea este extrem de periculoasa, insa partea buna este ca ea afecteaza Mac-urile doar prin conectarea fizica la un port al sau, deci nu poate fi realizata de la distanta. Pentru a oferi siguranta utilizatorilor care folosesc OS X pe Mac-uri, compania Apple a reparat in OS X Yosemite 10.2.2 aceasta vulnerabilitate, astfel ca hackerii nu o vor putea folosi impotriva noastra.

Macs, like all computers, have firmware that swings into action when you push the power button, booting up the computer, loading the operating system, initializing hardware, and performing other functions. Some technologies, such as FireWire and Thunderbolt, interact with this firmware at an extremely low level, below Mac OS X itself, for feature and performance reasons.

  Aceasta vulnerabilitate este rezolvata de catre compania Apple separat de cele despre care v-am vorbit ieri si care afectau Mac-urile prin aceeasi conectare fizica la ele. Putine persoane au acces fizic la Mac-urile altor utilizatori, deci nu vorbim despre o problema majora, insa chiar si asa, iata ca in final Apple a reparat vulnerabilitatile lasate de catre angajatii sai, astfel ca acum nu vom putea fi afectati de ele.