WhatsApp Messenger – cum salvezi mesajele si cum le restaurezi dupa restore

WhatsApp Messenger salvare conversatii

  WhatsApp Messenger este aplicatia celui mai popular serviciu de mesagerie text de pe glob, 700 de milioane de persoane trimitand zilnic miliarde de mesaje prin serverele care sustin infrastructura WhatsApp. Avand in vedere numarul foarte mare de mesaje trimise zilnic de catre un utilizator, aplicatia are implementat un sistem care permite salvarea mesajelor noastre si restaurarea lor in cazul schimbarii terminalului sau a reinstalarii sistemului de operare. Sistemul functioneaza cu ajutorul iCloud, astfel ca inainte de a afla cum sa va salvati mesajele, trebuie sa stiti cum va faceti un Apple ID pe care va trebui sa il logati in iCloud la terminalele voastre.

  Dupa ce v-ati logat in iCloud in iPhone si aveti aplicatia WhatsApp Messenger instalata, lucrurile devin simple, intreaga procedura fiind intuitiva si extrem de usor de urmarit, astfel ca nu ar trebui sa aveti probleme. Mesajele sunt salvate in contul vostru iCloud impreuna cu un backup al terminalului, astfel ca ar fi bine sa aveti suficient spatiu disponibil in iCloud pentru a salva totul.

Salvare mesaje WhatsApp Messenger

  1. Deschideti aplicatia WhatsApp Messenger.
  2. Accesati meniu Settings din partea dreapta jos a ecranului.
  3. Accesat sub-meniul Chat Settings.
  4. Accesati optiunea Chat Backup.
  5. Functia Auto-Backup permite salvarea automata a mesajelor si puteti alege la ce intervale de timp sunt ele salvate. Daca doriti sa faceti un backup acum, apasati butonul Back Up Now.

  Sub acest buton veti avea afisata ultima dat ala care a fost facut un backup, dar si mentiunea ca terminalul vostru trebuie sa fie conectat la o retea de internet pentru ca datele sa fie salvate in iCloud.

Restaurare mesaje WhatsApp Messenger

  Daca ati facut doar restore, sau ati schimbat un iPhone cu altul si aveti un backup facut, atunci repuneti acel backup, deschideti WhatsApp Messenger, autentificati-va cu numarul vostru de telefon si confirmati mesajul de descarcare a arhivei. Pentru ca procedura sa functioneze este necesar sa aveti facut un backup al datelor prin iCloud si sa il folositi, altfel mesajele nu vor fi repuse in terminalele voastre. Este indicat sa urmariti constant spatiul ocupat de backup-urile voastre in iCloud deoarece in situatia in care nu aveti suficient spatiu, nu va fi salvata nici arhiva de mesaje.

  Daca aveti intrebari suplimentare, le astept in comentarii.