Prima Pagina aplicatii iPhone-urile si terminalele Samsung masoara mai exact activitatea de fitness decat bratarile...

iPhone-urile si terminalele Samsung masoara mai exact activitatea de fitness decat bratarile dedicate

iPhone galaxy

  Anul 2014 s-a dovedit a fi extrem de profitabil pentru cei care vand bratari de fitness care ne permit sa ne monitorizam activitatea zilnica, insa din pacate se pare ca ele nu sunt chiar atat de exacte in a ne oferi informatii. Conform unui studiu derulat de catre o universitate americana, terminalele iPhone 5S si Samsung Galaxy S4 sunt mult mai exacte in a monitoriza activitatea de fitness decat majoritatea bratarilor dedicate. Testele au masurat pedometrul terminalelor si al bratarilor, 6 dintre ele fiind folosite, iar cele doua smartphone-uri au avut o marja de eroare de 12.9% pentru pasi, in timp ce bratarile au inregistrat o marja de eroare de 22.7%.

  Nike Fuelband, Jawbone UP24, Digi-Walker SW-200, Fitbit Flex, Fitbit One si Fitbit Zip au fost bratarile testate de catre universitatea americana, iar dintre toate doar Fitbit One si Fitbit Zip au avut rezultate mai bune decat cele doua smartphone-uri. In ceea ce priveste performantele limitate exclusiv la iPhone 5S si Samsung Galaxy S4, terminalul celor de la Samsung a avut cele mai bune rezultate multumita aplicatiei Health Mate dezvoltate de catre compania coreana pentru el. Practic acest test demonstreaza faptul ca utilizatorii care fac fitness zilnic nu au nevoie de o brata dedicata daca au un iPhone sau un terminal Samsung de top lansat in ultimii 2 ani, insa daca doresc in mod neaparat o bratara, ar fi bine sa aleaga FitBit.

 • Calin Tudor

  Din proprie experienta pot sa spun ca terminalul Samsung Galaxy S5 imi numara pasi si in timp ce conduc masina (probabil datorita drumurilor noastre bune), in timp ce “bratara” care defapt e un smartwatch, Galaxy Gear 2, nu ii numara. De asemenea, in cazul meu, iese din discutie alergatul cu un telefon atat de mare in buzunar, pe mana, la gat sau mai stiu eu cum. E incomod.
  In concluzie, mie mi se pare mai precis smartwatch-ul si evident, mult mai comod.

 • Gabriel Sterescu

  La mine 5s-ul nu imi masoara pasii cand conduc , doar cand merg.

 • Adioff

  E relativa aceasta masuratoare in timp ce conducem , depinde si ce conducem , daca conducem un seria 7 sau un s classe , nu vor numara pasi ( probabil ) nici Samsung nici iPhone . Daca conducem un smart o sa ii numere si cea mai buna bratara .. La noi in Ro .

 • Vergea Marian Cristinel

  Mie pe iphone 6 nu imi numara pasii cand merg cu masina…dar in schimb atunci cand merg pe jos in loc de 5 pasi facuti el imi numara 20…mi se pare foarte ciudat si eronat in acelasi timp…