Apple impune noi interdictii pentru partenerii care produc iDevice-uri

angajati parteneri Apple

  In cursul noptii trecute compania Apple a publicat rezultatele auditului sau anual, realizat de aceasta data pentru intregul an 2014 in fabricile partenerilor care produc iDevice-uri si componente pentru ele. Conform lui Jeff Williams, vicepresedintele senior al diviziei de Operatiuni din cadrul Apple, majoritatea incalcarilor regulamentului companiei facute in 2014 au avut loc pentru prima oara. Separat de acestea, Williams a impus totusi o noua regula pentru partenerii Apple, acestora interzicandu-li-se sa mai perceapa vreo taxa persoanelor care doresc sa se angajeze pe liniile lor de productie.

  Companiile asiatice percep uneori o taxa aproape egala cu salariul lunar al unui angajat pentru a-i permite sa se angajeze intr-o linie de productie pentru iDevice-uri, iar acest lucru este acum interzis. Companiile sunt obligate de catre compania Apple sa isi plateasca singure aceste taxe si sa ii angajeze pe muncitori fara sa ii oblige sa plateasca vreun ban pentru acest “privilegiu”. Separat de acestea, compania Apple sustine ca in general angajatii partenerilor sai au fost tratati corect de catre companiile care le-au oferit un loc de munca in 2014.

  Rezultatele auditului Apple fac abstractie de documentarul publicat de catre BBC la sfarsitul anului trecut, el prezentand conditiile grele de munca din fabricile partnerilor Apple. Compania americana a evitat sa discute public despre acest subiect, inclusiv in auditul sau, astfel ca evita sa vorbeasca cu lumea intreaga despre problemele adevarate ale partenerilor.