Tim Cook a fost mereu convins ca Google Glass nu va avea succes

Tim Cook ochelari

  Tim Cook nu a fost unul dintre fanii Google Glass si in diverse ocazii si-a exprimat opinia cu privire la produsul Google care, in opinia sa, nu era gandit potrivit pentru utilizatorii din lumea intreaga. Ca parte a interviului dat de Jony Ive unei prestigioase publicatii americane, avem cateva detalii despre discutiile dintre el si Cook cu privire la Google Glass, opinia CEO-ului Apple fiind ferma in toate situatiile. Cook a afirmat ca ochelarii nu sunt produsele in care trebuie integrate chip-uri si functii destepte, mana fiind locul potrivit pentru a oferi functii de monitorizare biometrica sau interconectare cu terminalele mobile.

We always thought that glasses were not a smart move, from a point of view that people would not really want to wear them. They were intrusive, instead of pushing technology to the background, as we’ve always believed.” He went on, “We always thought it would flop, and, you know, so far it has.” He looked at the Apple Watch on his wrist. “This isn’t obnoxious. This isn’t building a barrier between you and me.”

  Cook a afirmat ca lansarea Google Glass nu a fost o miscare inteligenta din partea celor de la Google, el sustinand ca oamenii de rand si in special tinerii vor fi extrem de greu de convins sa poarte un asemenea produs. Cook a fost mereu convins ca Google Glass nu va avea succe si acest lucru s-a dovedi a fi adevarat, iar Jony Ive a prezentat Apple Watch ca produsul potrivit pentru oamenii care vor sa obtina mai mult de la terminale mobile. Adevarul este ca Google Glass a dat nastere multor scandaluri in SUA si pretul de vanzare mare cu siguranta l-a tinut departe de foarte multi oameni, asa ca va fi interesant de vazut daca Google va dori sa isi imbunatateasca produsul si eventual sa ii scada pretul de vanzare.