Apple isi va rascumpara 20% dintre actiuni pana in 2017

Apple rascumparare actiuni

  In cursul anului 2012 compania Apple a initiat un program de rascumparare a actiunilor vandute pe bursa americana, ea cheltuind 70 de miliarde de dolari in acest sens pana acum. Majoritatea banilor au fost cheltuiti in cursul anului 2014, iar incepand cu 2015 Apple va plati minim 50 de miliarde de dolari anual pentru a-si rascumpara actiunile vandute pe bursa din SUA. Daca acest trend va continua, atunci compania Apple va cheltui peste 220 de miliarde de dolari pana in 2017, inclusiv, si va ajunge sa-si rascumpere nu mai putin de 20% din totalul actiunilor vandute pe bursa.

Assuming Apple relies on U.S. free cash flow and debt issuance to fund share buyback over the next three years, Apple is in a position to spend $150 billion on share buyback, repurchasing another 20% of its outstanding shares by 2017.

  Actiunile companiei Apple sunt extrem de cautate pe bursa americana si genereaza record peste record in ceea ce priveste pretul, Apple rascumparandu-le la un pret mult mai mare decat cel de vanzare. Chiar si asa, daca in doi ani de zile Apple va reusi sa fie stapana pe 20% din totalul actiunilor emise pana acum, vorbim despre o adevarata realizare pentru Tim Cook. O companie care are control total asupra sa si nu depinde de deciziile actionarilor isi poate ghida viitorul oricum doreste si probabil acest lucru este obiectivul celor din Cupertino.

  In aceasta idee, Apple si-ar putea rascumpara jumatate din totalul actiunilor pana in 2022, daca va continua sa investeasca in acelasi ritm.

2 COMENTARII