Ericsson cere intezicerea vanzarii iPhone in SUA

3

ericsson apple

  Ericsson, unul dintre grupurile cu cele mai mari portofolii de brevete de inventie pentru tehnologii 2G/3G/4G, a actionat compania Apple in judecata cerand interzicerea vanzarii de terminale iPhone in SUA. Ericsson a licentiat catre Apple tehnologiile utilizate in terminalele iPhone si tabletele iPad, acordul de licentiere expirand in luna ianuarie, iar pana acum se pare ca el nu a fost reinnoit. In fata unor presupuse dificultati in negocierile cu Apple, Ericsson a actionat compania din Cupertino in judecata, cerand interzicerea importurilor de terminale iPhone in SUA.

Apple had been paying royalties to Stockholm-based Ericsson before a license expired in mid-January. When talks over renewal failed, the companies sued each other, seeking court rulings on whether Ericsson’s royalty demands on fundamental technology were fair and reasonable.

  Conform unor estimari facute de catre analisti americani, compania Apple ar plati o suma de licentiere pentru fiecare iPhone vandut, anual intre 250 de milioane de dolari si 750 de milioane de doalri fiind platiti de catre cei din Cupertino. Apple a actionat Ericsson in judecata spunand ca pretul de licentiere ar trebui stabilit in baza valorii componentelor flosite in terminale si nu a pretului intregului produs, o instanta urmand a decide cine are dreptate. Daca Apple va castiga procesul, atunci va reduce substantial sumele platite penru licentiere catre cei de la Ericsson, insa vor trece luni de zile pana cand va fi luata o decizie.