Samsung Galaxy S6 – incarcarea in doar 10 minute

Samsung Galaxy S6 incarcare 10 minute

  Samsung Galaxy S6 a fost prezentat ieri de catre compania Samsung si una dintre principalele functii importante este posibilitatea de a incarca in 10 minute suficient de multa baterie pentru a folosi dispozitivul timp de 4 ore. Samsung nu spune ce sistem sta la baza acestei incarcari rapide si ce procent din baterie este incarcat in baza sa, dar caracteristica in sine este mai mult decat interesanta. Conform Samung, Samsung Galaxy S6 se va incarca in jumatatea timpului necesar pentru incarcarea iPhone 6, iar aceasta este o adevarata realizare.

  Samsung a implementat de ceva vreme sisteme de incarcare rapida in smartphone-urile sale, iPhone-urile se incarca din ce in ce mai repede, insa Apple nu are o tehnologie de acest gen. Desi acest sistem de incarcare rapida al Samsung Galaxy S6 a fost trecut de catre multi cu vederea, realitatea este ca implementarea sa este extrem de utila. Mai mult decat atat, existenta sa este o provocare pentru compania Apple care trebuie sa vina cu sisteme mai bune pentru a incarca rapid iPhone-urile si tabletele iPad.

  Avand in vedere ca bateriile smartphone-urilor se descarca vazand cu ochii in timpul utilizarii, posibilitatea de a incarca un Samsung Galaxy S6 in doar 10 minute pana pe la 30% – 40% va poate scapa de multe batai de cap.

36 COMENTARII

  1. Acum urmeaza comentariile cum ca aceasta functie va distruge bateria si multe altele din telefon, specific …
    Daca avea Apple functia asta, era cea mai buna si nu afecta nimic.

  2. Ce păcat ca nu-i medicina asa avansată sa vindece prostia. Numai iPhone este bun ca-l vand cu configurație de acum 3 ani la super preț.

  3. Ce treaba are configuratia? Serios acum, spune-ne cu ce i-au fost de ajutor unui SGS 5 2 GB RAM si procesor quad-core cand iPhone 6 a maturat cu el pe jos in performante, avand hardware “mai vechi”.

  4. Vorbiti de prostie și ca Apple vinde “4s imbunatatit de 3ani”, dar prostia voastra iese cel mai mult în evidenta când va bateti cu pumnul în piept pentru niste cifre pe care nu le intelegeti. Daca le-ati intelege nu le-ati mai sustine.. Camera de 16mp ? La asta se rezuma intreaga voastra cultura de optica.. Se vede ca nu a-ți prea fost la fizics în tinerete ci mai mult la pacanele.. Numarul să fie mare, să aiba camera și telefonul valoare să moare dujmani

  5. este si un pic de “vrajeala” comerciala aici… Samsung are un mod “economic” in care normal, consumul scade in mod drastic dupa ce taie toti marii consumatori… si iPhone ar putea sa tina 4 ore dupa 10 minute de incarcare, daca tai tot ce exista la nivel de mari consumatori… totul este COMERCIAL… cei de la Tesla Motors se chinuie de ani de zile sa descopere o tehnologie de incarcare cat mai rapida a acumulatorilor, ca soferul sa nu mai depinda de timpul lung de incarcare… deci 90% tine de “interpretarea” vestilor…

  6. Ai dreptate zaone, eu ma refer strict la telefon, la aparat, ca este exagerat de scump pt ce configurație are. Cand era Steve Jobs, iPhone dădea tonul in tehnologie iar acum in afara de cititorul de amprenta nimic nou.

  7. Haha , tare ! Dupa ce ca se umflau bateriile la Samsung , sa vedeti acum cu aceasta incarcare rapida ! Partea proasta e ca nu mai pot fi schimbate , doar la service ! Nu mai au capacul de pe spate . Sa vedem testul timpului .

  8. marian_24 – ce ton in tehnologie a dat iphone vreodata ? primului iPhone i-au lipsit jumatate din facilitatile oferite de alte smartphone-uri la momentul ala. Iar urmatoarele au fost constant in urma concurentei , cu nimic nou adus in plus. Singurul lucru cu adevarat nou adus de iphone, a fost sistemul de operare. Si Jobs nu a facut nici o minune cu iPhone-ul , ci s-a straduit in continuu sa-si prosteasca clientii ca nu au nevoie de ceea ce concurenta oferea in plus sau mai bun – vezi NFC, ecrane si rezolutii mari , mai multa memorie , camere mai bune , procesoare mai bune , SD card , baterie schimbabila , flash etc. Din fericire piata l-a dovedit ca farsor , iar Apple a adoptat aproape toate atu-urile concurentei (nu a copiat – LOL) .

  9. Lasa Adioff,o va implementa si Apple in cativa ani si atunci o va prezenta ca fiind revolutionara si tu o vei lauda si o vei privii ca cea mai tare functie noua. :))

  10. prietene unele telefoane au NFC de ani buni si ce au facut utilizatorii cu el??? nimic, deci a avut dreptate Steav ca la momentul acela era 0 pe telefoane. Apple l-a implementat si e functional are chiar si succes in USA si va avea si pe alte continente. am mai spus si o spun apple implementeaza functii existente pe piatza dar spre deosebire de alti le fac 99,9% functionale.

  11. Ai auzit de transfer de fisiere prin NFC? ai idee de cate ori am folosit nfc-ul pt asta? exista de pe S2.
    Ai idee de cate ori am printat fisiere prin NFC?
    De cate ori ai folosit tu NFC-ul de pe Iphone? doar este 99,9% functional,deci?

  12. @iTu, nu ai cu cine… Uite de pilda EUgiorgica, cat de curand, o sa se teleporteze pe soare cu NFC si al lui samsugea. Si dupa mintea lui o va face doar noaptea ca ziua risca sa se prajeasca. Acolo il va intalni pe insusi JK horeinul galbejit. :)))

  13. =)) ai mai mult de 10 ani? nu de alta,dar ai niste glume extrem de proaste :)) iti dai toata silinta sa pocesti cuvintele astfel incat sa iasa cv amuzant,dar numai tu razi.

  14. Haideti sa fim sinceri .. Spuneti ca nu apple a dat tonul smartphone-urilor ?? Cum nu ? Pai cand a aparut samsung galaxy s.. Era deja aparut iphone 3gs, adica a treia generatie de smartphone . Nu spun neaparat sa samsungul in general e prost , doar ca nu stie sa dezvolte totul cum trebuie exemplu fiind galaxy s4 cu tot felul de senzori pe care nu ii foloseai la absolut nimi. Sau galaxy s5 rezistent la apa dar niciodata nu o sa il bag in apa si asa .. 80% din cunostintele mele au NFC si 75% nu l-au folosit vreodata … Apple implementeaza chestii noi pe care chiar le folosesti .. A aparut siri , a aparut s voice , a aparut touch id , a aparut si la samsung amprenta , apple niciodata nu a avut capac detasabil dar acum si samsung a facut lafel , galaxy s6 are design exterios foarte asemanator cu iphone 6, mai ales marginea . Ce sa mai vorbil ma samsung de sistemele de operare si de raspandirea lor .. Abia exista android lollipop pe cateva dintre terminalele samsung … La acest capitol e deplorabil , pe cand la apple ios 8 are rata foarte mare de adoptie , si asa a fost mereu la apple

  15. Sigurat multa lume are imprimanta cu nfc sau poate transfera date prin nfc asa cum o faci tu desi nu cred ca se face cu viteza prea mare…si da cand o sa apara in europa sau pe alte continente sigurat o sa foloseasca multa lume apple pay.
    Probabil va implementa si Apple incarcarea asta turbo atunci cand va fii pusa technologia bine la punct.

  16. De unde stii tu cat de bine este pusa la punct tehnologia? Ai lucrat la dezvoltarea ei? Detii un telefon cu asemenea funcție si ti s-a stricat bateria?
    Tot nu mi-ai raspuns, tu ai folosit NFC-ul din Iphone 6? Ai facut afirmatia ca este 99,9% functional. Da-mi si mie cateva exemple din alea 99,9% cazuri cand ai folosit NFC-ul.

  17. man tu intelegi din comenturi numai ce vrei, se pare ca nu ai toata tzigla pe casa. am scris clar ca in USA are succes si merge 99.9%. pai man, eu nu am nevoi ptr transfer de date sau print de NFC, am airdrop care nu trebuie sa il tzin la 1cm distantza de device plus ca viteza de transfer la NFC e de 424kBit/s…hmmm deci la o poza sa o transferi cam dureaza.
    ideea este ca la voi droizii e de cand lumea NFC pe tel si cum spunea cineva mai sus nu il foloseste mai nimeni fiindca inafara de a face platzi cu el mi se pare inutilizabil.
    pai in legatura cu turbo asta la incarcarea bateriei nu stiu momentan cat e de eficent, nu am auzit pe nimeni sa spuna ca e wowww poate ne spui tu cum e.

  18. Tehnologia Comunicării în câmp apropiat (NFC) a fost elaborată cu scopul de a rezolva dilema tehnologiilor fără fir, care permit creşterea substanţială a vitezei transferurilor, dar de multe ori cu preţul unei instalări care consumă timp. Se poate spune că NFC rezolvă toate aceste situaţii – transferul de cantităţi mici şi chiar mari de date. În primul caz – la un transfer de fişiere mici sau al unei cantităţi mici de date, viteza transferului NFC este suficientă (până la 424 kbps) iar în al doilea caz – la transferul unei cantităţi mari de date, NFC permite, de exemplu, stabilirea unei conexiuni WiFi într-o clipă, fără a fi nevoie de instalare manuală.
    Nu de alta,dar poate nu stiai despre ce este vorba.

  19. man cardul meu bancar are NFC integrat pot face plati pana la 20e cu el, stiu e uimitoare tehnologiia dar faza sa asculti muzica la boxe prin NFC mi se pare porcarie sau transfer de date private. multe firme au alarme, preturi..etc cu NFC dar cum spune-am ca uz privat momentan plata prin NFC e ok restul nu ii gasesc locul.

  20. Ti se pare inutil pt ca nu iti este permis sa-l folosesti decat la Apple Pay. o sa ii gasesti utilitatea in 2 ani cand ii va permite Apple interactionarea cu alte dispozitive, dar atunci nu vei mai recunoaste ce zici acum.
    Daca nu stii cum sta treaba cu incarcarea asta turbo, atunci dc o judeci si o consideri deja prost implementata sau inutilă? Iti zic eu cum e, e nemaipomenit ca pe un telefon cu o baterie de 3220 sa ajungi la 50% baterie in 30 de min, mai ales daca esti pe fuga si numai ai baterie. Hai sa iti mai zic cv, mai ales pt cei care vorbesc fara sa cunoasca, telefonul iti permite sa alegi daca vrei incarcare rapida sau nu, intelegi u? Pt inginerii aia care au lucrat la aceasta tehnologie si zic ca iti afecteaza bateria.Cat dureaza incarcarea unui Iphone 6+? Cu incarcatorul lui,nu cu cel de ipad.

  21. Fara suparare dar habar nu aveti majoritatea cu ce se mananca chestia asta si vorbiti sa n adormiti,nu totul se rezuma la specificatii si la chestii de genu,conteaza ce face si cum arata si mai presus daca se potriveste cu utilizatorul.Dar haters gonna hate

  22. Siri are toate limbile? Nu. Toti cu android folosesc Google Now ( da , are toate limbile ! )
    Abia exista lollipop? De ce ? Pentru ca samsung il optimizeaza pe fiecare dispozitiv in parte ,si de asta ii ia foarte mult sa ajunga la timp cu update-urile ! De ce? Pentru ca Apple nu face asta. Si va da tuturor acelasi soft. Si dupa 3 softuri va aruncati telefoanele la gunoi ca nu mai merg nici sa deschida o pagina web.

  23. Pai cam asta e definitia intolerantului – hater. Dar sa vezi tu ipocrizie acuma cand nu o sa injure haterii ca raman fara carduri de memorie si pretul o sa fie cot la cot cu Apple.

  24. Acum ceva ani era la moda cel mai mic telefon gen sony ericsson t10 sau t20, cine era prins cu nokia 5110 era batjocorit de toti…
    In ziua de astazi am ajuns sa cumparam doar numele unui telefon, sa fim seriosi cati dintre voi folosesc aceste telefon pentru a conduce o afacere sau au o intrebuintare mai avansata in afara de facebook sau jocuri pe acel telefon…
    Aruncam cu banii pe geam pentru a ne falii cu un telefon care in mare parte face acelasi lucru ca si un nokia c10, poti suna poti trimite mesaje.
    Sunt posesorul unui samsung s3, mi-a trecut prin mana si iphone 4s si multe alte modele(sa nu credeti ca le-am cumparat noi) dar in afara de a citi un mail sau a purta o conversatie pe retelele de socializare nu am facut nimic altceva ceea ce cred ca nici voi nu faceti.
    Scot astia samsung s3,s4,s5,s6 s1000, cica sunt inbunatatiri… pe naibi tot ce aduc ei este un design si cam atat, l-ai scapat pe jos te doare sufletul de 2000-3000 lei care i-ai dat, in schimb cu un nokia c10 joci tenis si nu te doare sufletul…
    Sunt un popor consumatori de Branduri nu de tehnologie.