Un iPhone rezistent la apa este dezvoltat de Apple

11

iPhone impermeabil

  Un iPhone impermeabil este dezvoltat de catre compania Apple si informatia privind planurile sale vine astazi multumita unui nou brevet de inventie inregistrat pentru americani in SUA. Pentru a putea proteja terminalele noastre de contactul cu lichidele cei de la Apple nu intentioneaza sa le “sigileze” toate locasele, ci sa le protejeze componentele si punctele de imbinare. Totul va fi realizat cu ajutorul unei tehnologii bazate pe silicon care ar proteja componentele si sudurile de contactul cu lichidele, impiedicand generarea de scurt-circuite.

Methods for applying a hydrophobic coating to various components within a computing device are disclosed. More specifically, a hydrophobic coating can be applied by a plasma assisted chemical vapor deposition (PACVD) process to a fully assembled circuit board. Frequently, a fully assembled circuit board can have various components such as electromagnetic interference (EMI) shields which cover water sensitive electronics.

  Pentru a trata componentele cu aceasta substanta, compania Apple a gandit o metoda de vaporizare chimica asistata cu plasma, aceasta urmand a depunde o substanta hidrofobica pe componentele ce trebuie protejate. Dupa tratarea componentelor iDevice-urilor cu aceasta substanta conceputa de catre compania Apple, contactul cu lichidele nu le va afecta in vreun fel functionalitatea, astfel ca produsele noastre vor functiona fara probleme. In esenta vorbim despre viitoare terminale iPhone si probabil tablete iPad care vor fi rezistente la apa si nu impermeabile, in momentul de fata produsele companiei neavand o asemenea protectie.

  Pe piata exista in momentul de fata o multitudine de solutii de a proteja componentele terminalelor mobile de contactul cu apa, insa ceea ce propune Apple s-ar putea realiza direct din fabrica. Desigur ca pentru a aduce totul la indeplinire va fi necesara o colaborare cu diversi parteneri, dar Apple are cu siguranta in vedere cateva companii care ar putea-o ajuta sa rezolve totul. Avand in vedere ca, in general, brevetele de inventie se transforma in tehnologii reale foarte greu, ar putea trece si cativa ani de zile pana cand Apple va implementa aceasta caracteristica in terminalel sale.