Viteza de internet mobil si fix in Romania – top orase si furnizori

viteza internet fix romania

  Romania este una dintre putinele tari europene in care viteza de navigare pe internet a crescut spectaculos intr-o perioada foarte scurta de timp, raportul pret viteza fiind unul dintre cele mai bune din lume. Practic in Romania poti cumpara o conexiune de internet de foarte mare viteza la preturi foarte mici si fara limita de trafic, lucru pe care nu il intalnesti intr-o tara dezvoltata din verstul Europei. Conform detinatorilor Speedtest.net, viteza medie de download pe internet in Romania pentru conexiunile fixe este de 61.8 Mbps, in cazul celei de upload media fiind de 22.1 Mbps.

viteza internet mobil romania

  Pentru conexiunile mobile lucrurile nu stau la fel de bine, aici viteza medie de download pe internet in Romania pentru conexiunile mobile fiind de 18 Mbps, in timp ce pentru upload avem doar 11.4 Mbps. In conditiile in care retelele 4G sunt intr-o continua expansiune si ofera viteze de navigare pe internet apropropiate de cele fixe, cifrele de mai sus sunt destul de neobisnuite. Daca ne uitam totusi la topul furnizorilor de conexiuni de internet mobile, cei de la Orange ocupa prima pozitie, fiind urmati indeaproape de catre Vodafone, Telekom si RDS fiind plasati pe ultimele pozitii.

top furnizori internet mobil Romania

  Situatia este complet diferita cand vine vorba despre conexiunile de internet fixe, aici RCS-RDS fiind lider incontestabil in ceea ce priveste vitezele si intotdeauna i-am recomandat pentru acest tip de conexiune de internet. Trecand la un clasament pe orase, Bucuresti are cele mai bune conexiuni de internet fixe, viteza sa maxima fiind de aproximativ 90 Mbps, el fiind urmat de Iasi, Oradea si Timisoara. Cand vine vorba de viteza de internet a conexiunilor mobile, Bacaul este orasul cu cele mai bune viteze(25 Mbps), el fiind urmat de catre Ploiesti, Sibiu si Bucresti, diferenta dintre toate fiind minima.

top furnizori internet fix Romania

  Daca ne uitam la o comparatie intre vitezele de internet fix din Romania si alte tari din Europa, ei bine tara noastra ocupa prima pozitie, la o distanta considerabila de Moldova, Bulgaria fiind plasata pe locul al treilea. In ceea ce priveste viteza conexiunilor mobile de internet, Romania este intrecuta de Ungaria la o diferenta marginala, Moldova fiind plasata pe pozitia a treia, dar la o distanta considerabila. Acestea fiind spuse, Romania are viteze de internet fixe si mobile extrem de bune, dar acest lucru nu ar trebui sa va surprinda.

top orase viteza internet fix Romania

top orase viteza internet mobil Romania

comparatie viteza internet fix romania tari europa

comparatie viteza internet mobil romania tari europa