Nintendo va lansat Mario si alte jocuri proprii pe platforma iOS

mario iphone

  Mario pentru iPhone si alte jocuri populare ale companiei Nintendo urmeaza sa fie lansate pe platforma iOS a celor de la Apple in cursul acestui an, japonezii luand intr-un final decizia de a isi extinde portofoliul de aplicatii si pe platforme competitoare. Decizia de a lansa propriile jocuri pe platforme diverse pentru terminale mobile are la baza un parteneriat dintre Nintendo si un alt producator de jocuri, astfel ca in curand vom avea in sfarsit Mario pe terminalele noastre.

  Nintendo intentioneaza sa creeze un abonament special pentru cei care-i vor cumpara jocurile, astfel incat ele sa fie disponibile inclusiv pe consolele Nintendo DS, insa deocamdata nu exista detalii cu privire la modul in care ar putea functiona totul in iOS. Desi va lansa jocuri proprii pentru terminale mobile, cei de la Nintendo vor dezvolta in continuare consolele pe care le cunoastem deja, astfel ca vom vedea o companie Nintendo care isi risca vanzariile propriilor produse pentru a genera incasari din alte platforme.

Nintendo Co. dropped its long-standing aversion to mobile gaming, saying Tuesday that it would begin developing games for smartphones based on characters such as Mario the plumber.

  Jocurile Nintendo s-au bucurat de o serioasa popularitate imensa in anii ’90, iar in momentul de fata exista foarte multe persoane care ar cumpara Mario pentru iPhone si iPad daca el ar fi disponibil in App Store. Din pacate nu se stie cat timp va trece din momentul acestui anunt si pana cand jocurile vor fi disponibile oficial in App Store, insa probabil nu va fi nevoie de foarte mult timp.