iOS 8.3 permite instalarea aplicatiilor fara a introduce parola Apple ID-ului, iata cum

iOS 8.3 descarcare aplicatii fara parola

  iOS 8.3 va permite descarcarea si instalarea aplicatiilor fara parola Apple ID-ului pe care il folosim pentru App Store cu iDevice-urile noastre, noua functie fiind descoperita in interiorul meniului de setari pentru iTunes si App Store din aplicatia Settings, Configurari, a sistemului de operare. In imaginea de mai sus aveti prezentat acest meniu, el fiind vizibil sub cel in care avem prezentata denumirea Apple ID-ului folosit pentru a descarca aplicatii, muzica si orice altceva din App Store, el avand denumirea Password Settings, Setari pentru parola.

  Accesarea butonului ne va duce in sub-meniul respectiv, iar acolo putem alege daca parola Apple ID-ului va trebui introdusa la fiecare descarcare a oricarui tip de continut gratuit din iTunes Music Store, App Store, iBookStore, Podcasts Store, etc, daca parola trebuie introdusa o data la 15 minute sau deloc in cazul continutului gratuit. Momentan optiunea este dezactivata in iOS 8.3 si nu poate fi manipulata in vreun fel sau altul de catre utilizatori, insa probabil in momentul lansarii oficiale a acestei versiuni a sistemului de operare ea va fi disponibila pentru toti utilizatorii de iDevice-uri.

  Optiunea pentru dezactivarea introducerii parolei in timpul descarcarii si instalarii de continut gratuit din iTunes Store este vizibila utilizatorilor numai daca dezactiveaza folosirea Touch ID pentru autorizarea descarcarilor din iTunes Store, in restul cazurilor ea trebuind sa fie vizibila fara vreo interventie. Practic in cazul terminalelor cu Touch ID, compania Apple ne permite sa protejam in continuare descarcarile din terminale folosind cititorul de amprente, iar combinarea celor doua setari este imposibila, asta deoarece introducerea unei parole pentru descarcari cu Touch ID activ este necesara numai dupa repornirea terminalului.

  Apple a oferit pentru o perioada de timp posibilitatea de a descarca orice continut gratuit din iTunes Store fara a introduce o parola, insa desigur ca a fost criticata, asa ca a reintrodus obligativitatea, insa acum le ofera utilizatorilor optiunea de a alege ce doresc sa faca. Voi ce parere aveti despre aceasta optiune noua ?