Prima Pagina iPhone Apple va revolutiona camera iPhone-urilor, iata cum!

Apple va revolutiona camera iPhone-urilor, iata cum!

apple revolutie camera iPhone

  Camera iPhone-urilor este unul dintre cele mai importante aspecte pe care utilizatorii le au in vedere in momentul in care cumpara un asemenea produs si compania Apple stie acest lucru, actualizand anual aceasta componenta terminalelor pentru a ne oferi posibilitatea de a inregistra poze grozave. Pentru ca pe viitor camerele smartphone-urilor vor juca un rol si mai important in vietile utilizatorilor, compania Apple pregateste o noua revolutie in ceea ce priveste metoda de inregistrare a pozelor, un brevet de inventie acordat celor din Cupertino dezvaluind totul.

  Pentru a oferi camere ce inregistreaza poze mai bune folosind terminale iPhone, inginerii companiei Apple au gandit o camera in forma de L, senzorul camerei nefiind indreptat direct in exterior, asa cum se intampla incazul actualelor telefoane inteligente. Schimbarea presupune ca lumina sa patrunda spre senzor printr-o structura de sticla in forma de poliedru, aceasta avand la fiecare baza suprafete ce reflecta lumina, aceasta fiind directionata printr-un tub in forma de L pentru a ajunge la lentilele pentru zoom.

  La capat se afla un splitter pozitionat in spatele lentilei care imparte lumina incidentala in trei culori, fiecare urmand a fi preluata de catre trei senzori separatie, cate unul pentru fiecare tip de culoare. La toate acestea se adauga si sistem similar care reflecta lumina intr-un asa mod incat compenseaza miscarile si elimina necesitatea de a implementa un stabilizator optic de imagine separat, intreaga camera fiind mult mai compacta decat in mod normal.

  Tehnologia in sine este extrem de complexa si, ca de obicei, niemni nu stie daca ea va ajunge vreodata in viitoare terminale iPhone sau daca va ramane uitata in laboratoarele companiei Apple.

 • marius98

  Ce pot sa fac … Am un iPhone 5s si de când am achiziționat iOS 8.2 nu am avut nici o problema pana acum câteva zile .. Sau cel puțin atunci am observat eu .. Bateria se scurge foarte repede .. Si parca din ce in ce mai repede … Am stat acum 4 minute pe idevice mi-a mâncat 5% cu luminozitate la mijloc … Am dat resetare la telefon … Am încercat multe chestii pt reducerea consumului.. Am mai mulți prieteni cu aceeași problema .. Ce pot face ??

 • seaman17

  Deci , care va fi revolutia ? In general “inginerii Apple” , nu scot nici o tehnologie care se pune si in practica , ci doar pe hartie.

 • amfetamin

  Va capta lumina cu X% mai bine,deci poze mai bune pe lumina scăzută. Eu nu știu de ce se tot agita cu lumina scăzută,ca majoritatea dintre noi vrem sa facă ziua in amiaza mare poze clare,camera aia de 8mpx ar cam trebui sa-l upgradeze,măcar de 12 sa fie la 6S.

 • Bart Simpson

  Unii pun de peste un an camere de 21MP pe telefoanele de TOP si Apple mentine camera de 8MP adaugandu-i doar o prisma optica. Ce sa spun… tare nene asta da inovatie.

 • ma-ta

  eu cred ca cam nu ai habar de ce vorbesti. NU CONTEAZA cati megapixeli are.

 • merlin

  Sa ii fi auzit pe unii de aici care spuneau ca lor nu le trebuie 12/16/20/32/100mp, ca ei sunt multumiti cu senzor bun la camera ca sa faca poze clare si tot poze de tot …. face. Sa pui pe calculator poza facuta cu iPhone 6 si poza facuta cu Note 4 sa vezi diferenta, multi prieteni m-au intrebat cu ce aparat foto fac pozele (detin acum Note 4 dupa ce am renuntat la i6+) si am ramas si eu uimit. Mai ales functia de focus care blureaza tot in spate, sau in fata, dupa preferinta. E super :). Apple scoate multe brevete de inventie dar din pacate nu pune in “practica” nimic.

 • Costin

  iti zic eu care e problema,ai folosit o chinezarie de incarcator.problema e hardware,trebuie inlocuit un integrat de incarcare U2.Pretul reparatiri ar fi de 300lei

 • stefan

  Înainte cant aveam ios 7.1.2 ma ținea bateria in jurul unei zile .. Acum nici 7-8 ore nu ma mai tine cu ios 8. 2 vreo soluție ???

 • amfetamin

  Ba cred ca am habar. De ce nu am rămas atunci la rezoluții VGA sau 1.3 mpx ca acum câțiva ani? De ce HTC M7 a avut așa un ” succes” imens cu al lui 4 ultra-mega-hyper pixeli?? După tine rămâneam la 3.2 mpx a lui 3GS sau cei 5 mpx a lui 4 si tot măream lentila in fiecare an pana la infinit! Sunt de părere ca pe device mobil un 12 mpx de cea mai buna calitate cu un apperture cat mai mare(cat e posibil din motive de carcasa)e ideal,atâta dpdv al calității imaginii,cat si a filmării 4K.

 • Viorel Predatorul

  Pentru că un senzor care captează cât mai multă lumină, poate capta informația într-un timp de expunere mai scurt. Astfel, pozele nu mai ies mișcate.

  În plus, mai puțină lumină înseamnă mai mult “zgomot de imagine”, adică poza este mai “puricată”, mai granulată. Producătorii vor să scadă granulația.

  Un al treilea motiv este acela că lumina slabă este factorul care limitează performanța camerelor foto, iar lumină slabă nu este doar noaptea: o găsești în interioarele clădirilor, în spații strâmte, închise, păduri, etc.
  De ce să nu faci fotografii de calitate a interiorului unei biserici? Și ziua în amiaza mare este întuneric în acea biserică.