Apple va revolutiona camera iPhone-urilor, iata cum!

apple revolutie camera iPhone

  Camera iPhone-urilor este unul dintre cele mai importante aspecte pe care utilizatorii le au in vedere in momentul in care cumpara un asemenea produs si compania Apple stie acest lucru, actualizand anual aceasta componenta terminalelor pentru a ne oferi posibilitatea de a inregistra poze grozave. Pentru ca pe viitor camerele smartphone-urilor vor juca un rol si mai important in vietile utilizatorilor, compania Apple pregateste o noua revolutie in ceea ce priveste metoda de inregistrare a pozelor, un brevet de inventie acordat celor din Cupertino dezvaluind totul.

  Pentru a oferi camere ce inregistreaza poze mai bune folosind terminale iPhone, inginerii companiei Apple au gandit o camera in forma de L, senzorul camerei nefiind indreptat direct in exterior, asa cum se intampla incazul actualelor telefoane inteligente. Schimbarea presupune ca lumina sa patrunda spre senzor printr-o structura de sticla in forma de poliedru, aceasta avand la fiecare baza suprafete ce reflecta lumina, aceasta fiind directionata printr-un tub in forma de L pentru a ajunge la lentilele pentru zoom.

  La capat se afla un splitter pozitionat in spatele lentilei care imparte lumina incidentala in trei culori, fiecare urmand a fi preluata de catre trei senzori separatie, cate unul pentru fiecare tip de culoare. La toate acestea se adauga si sistem similar care reflecta lumina intr-un asa mod incat compenseaza miscarile si elimina necesitatea de a implementa un stabilizator optic de imagine separat, intreaga camera fiind mult mai compacta decat in mod normal.

  Tehnologia in sine este extrem de complexa si, ca de obicei, niemni nu stie daca ea va ajunge vreodata in viitoare terminale iPhone sau daca va ramane uitata in laboratoarele companiei Apple.