iOS 7 a fost lansat cu un design nou gandit pentru Apple Watch

iOS 7

  In 2013 compania Apple a lansat iOS 7 cu o schimbare majora a design-ului care a nemultumit o multitudine de posesori de iDevice-uri, compania americana renuntand la “skeumorfismul” lui Scott Forstall in favoarea unui design “plat” conceput sub indrumarea lui Jony Ive. Multi s-au intrebat de ce a facut Apple o schimbare atat de radicala pentru sistemul de operare dedicat iDevice-urilor, iar acum aflam ca totul are legatura cu Apple Watch, proiect pe care Jony Ive l-a supervizat indeaproape si pentru care a creat design-ul produselor, el fiind implicat si in procesul de creatie al interfetei sistemului de operare.

The flattening of Apple’s user interface that began in iOS 7 was as much a strategic move as an aesthetic one. iOS 6-style skeuomorphism would’ve felt downright gauche on the watch.

  Practic Apple avea nevoie de o interfata care sa faca mult mai usoara citirea de informatii pe Apple Watch si a obtinut acest lucru printr-o schimbare completa implementata in interfata sistemului de operare iOS, totul fiind gandit in avans, mai ales ca Apple Watch se afla in proces de dezvoltare inca din anul 2011.