Apple a cumparat un producator de tastaturi terte pentru Android

Dryft APple

  iOS 8 ne-a adus in sfarsit posibilitatea de a folosi tastaturi terte cu iDevice-urile noastre, compania Apple surprinzand foarte multa lume cu includerea acestei functionalitati, extrem de multe persoane fiind bucuroase sa afle ca pot inlocui tastatura standard a sistemului de operare cu una creata de catre un dezvoltator. Ca parte a schimbarilor existente si viitoare, compania Apple a cumparat un startup numit Dryft, el fiind specializat pe dezvoltarea de tastaturi terte pentru sistemul de operare Android, fostul sau CEO fiind co-fondatorul companiei din spatele extrem de popularei aplicatii terte Swype.

  CEO-ul Dryft este acum seful echipei care dezvolta interfata tastaturilor virtuale ale iPhone si iPad-urilor companiei Apple, deci orice schimbare importanta vom vedea in viitor pentru tastatura va avea, cel mai probabil, drept sursa inovatiile create in cadrul companiei achizitionate in secret de catre cei din Cupertino. Mai mult decat atat, cei de la Dryft au dezvoltat inclusiv un sistem care urmareste mai exact miscarile mainii deasupra tastaturii, plus un sistem care confera tastelor virtuale un “aspect” similar celor reale, totul cel mai probabil folosind un sistem de haptic feedback.

  Apple a confirmat achizitia, insa probabil nu va oferi detalii cu privire la ceea ce urmeaza sa faca Apple in viitor cu tastatura virtuala a iDevice-urilor.