Siri devine homofob in Rusia (Video)

  Saptamana trecuta iOS 8.3 a fost lansat si el a adus suport pentru Siri in cateva limbi noi de pe glob, rusa numarandu-se printre ele, iar intr-o tara in care homosexualitatea este atat de controversata, compania Apple pare sa fi transformat Siri intr-un asistent personal homofob. In clipul video de mai sus avem o demonstratie a raspunsurilor oferite de catre asistentul personal Siri pentru intrebarile legate de homosexualitate si probabil unii utilizatori vor fi nemultumiti de ceea ce a facut Apple, dar partea buna este ca problemele au fost rezolvate rapid.

I’m willing to bet that Apple doesn’t have a huge amount of native Russian speakers running around. They probably contracted out a lot of the work, and it almost certainly must have used a third-party profanity filter. It seems safe to say that any third party Russian language programs would probably be designed by Russian programmers, and it wouldn’t shock me if they stuck ‘gay’ in.

  In baza intrebarilor puse in clip, Siri refuza sa ofere informatii despre localuri sau destinatii gay din Moscova, refuza sa efectueze cautari pentru intrebari legate de homosexualitate, sustinand totodata ca a fi gay este o rusine, dar si ca o casatorie gay este trista. Apple nu a comentat probleme Siri dupa ce a fost contactata de catre o publicatie britanica, insa asistentul nu mai ofera asemenea raspunsuri acum, cei din Cupertino rezolvandu-i problemele, acesta oferind tot felul de informatii legate de acest subiect, fara a face vreo remarca nepotrivita.