Iata carcasa care controleaza un iPhone folosind sunete (Video)

Daca va place sa descoperiti noi metode de a controla terminalele iPhone fara a atinge efectuv ecranul si a manipula interfata sistemului de operare iOS, ei bine astazi am pentru voi o carcasa conceputa de catre laboratoarele Disney si universitatea Carnegie Mellon, iar in clipul video de mai sus puteti vedea exact ceea ce ne ofera ea.

Acoustruments este denumirea dispozitivului pe care il vedeti controland terminalul iPhone in clip, el preluand sunetele produse de prin strangerea sa si redirectionandu-le catre microfonul iPhone-ului, rezultatul final fiind controlarea unei aplicatii, asta deoarece iOS-ul nu poate fi controlat decat prin modurile permise de catre Apple.

We introduce Acoustruments: low-cost, passive, and powerless mechanisms, made from plastic, that can bring rich, tangible functionality to handheld devices. Through a structured exploration, we identified an expansive vocabulary of design primitives, providing building blocks for the construction of tangible interfaces utilizing smartphones’ existing audio functionality. By combining design primitives, familiar physical mechanisms can all be constructed from passive elements.

Aplicatia dezvoltata de catre laboratorul Disney si universitatea Carnegie Mellon stie sa interpreteze sunetele emise de catre Acoustruments, iar in baza imaginatiei dezvoltatorilor utilizatorii ar putea afisa continut divers sau controla o multitudine de functii folosind simple sunete emise de catre carcasa, dar numai in aplicatia dedicata.

Partea cea mai buna a acestui accesoriu este ca el nu are  nevoie de energie electrica pentru a functiona, astfel ca el nu afecteaza autonomia bateriei terminalelor noastre in vreun fel sau altul, astfel ca puteti beneficia de functionalitatea sa fara vreun impediment atat timp cat dispozitivele voastre sunt in functiune.

Acoustruments carcasa iPhone (1)

Avand in vedere ca Acoustruments este deocamdata in proces de dezvoltare, nimeni nu stie cand sau daca ea va ajunge pe piata, astfel ca sunt sanse mari ca acest clip video sa ramana singura dovada a existentei sale si singura demonstratie a modului in care ea permite controlarea iPhone-urilor.