Apple Watch are un oximetru pentru masurarea nivelului de oxigen din sange

Apple Watch Oximetru

Apple Watch a fost dezasamblat in cursul acestei nopti de catre cei de la iFixIt care in interiorul produsului au descoperit si o componenta cu o functionalitate noua ce nu a fost mentionata undeva de catre compania Apple, ea avand capacitatea de a masura nivelul de oxigen din sange, o functie care a fost zvonita pentru implementare in trecut, dar care in final nu a mai ajuns in ceas din cauza dificultatilor de implementare.

Apple Watch are un senzor pentru monitorizarea batailor inimii, dar aceasta componenta este capabila sa functioneze si ca un oximetru, adica prin intermediul sau poate fi calculat nivelul de oxigenare al sangelui, informatia fiind extrem de importanta pentru anumiti posesori de iDevice-uri, insa din pacate in momentul de fata aplicatiile native ale ceasului nu pot prelua acest tip de date.

Apple’s heart rate monitor is actually a plethysmograph—it looks and acts like a pulse oximeter, but Apple isn’t claiming it can measure your blood oxygen level. Why? Beats us.

Nimeni nu stie sigur de ce ar fi ales Apple sa nu implementeze aceasta functie in ceasul sau, insa se speculeaza ca fie ea nu a reusit sa obtina acuratetea necesara din acest senzor si va trebui sa asteptam pana cand o a doua versiune a ceasului va fi lansata pe piata, fie autoritatile americane nu au permis implementarea sa si pastrarea actualei inregistrari a functionalitatii ceasului, caz in care situatia este mult mai complicata.

Concluzionand, Apple pregateste multe lucruri interesante in viitor.