Co-fondatorul Apple crede ca suntem sclavii tehnologiei

Steve Wozniak sclavi roboti - iDevice.ro

Steve Wozniak este unul dintre co-fondatorii Apple care inca se afla in viata si este cel mai vocal si mai recunoscut dintre ei, iar intr-un interviu recent acesta a vorbit despre modul in care calculatoarele ne influenteaza viata. Conform lui Wozniak, oamenii au devenit sclavii calculatoarelor, el sustinand ca omenirea acorda o mult prea mare importanta masinariilor de orice fel, aceasta problema existant de mai bine de doua secole.

Steve Wozniak nu vorbeste acum pentru prima oara despre modul in care oamenii trateaza calculatoarele si diversele masinarii care ne fac viata mai usoara, el militand totusi pentru limitarea inteligentei artificiale. Fiind unul dintre cei care a contribuit la evolutia calculatoarelor, Steve Wozniak sustine ca acum cateva decenii aceste produse electronice nu au fost gandite pentru a fi utilizate in scopurile pe care le stim noi astazi, insa schimbarea lor a fost naturala.

The machines won 200 years ago. We made them too important. That makes us the family pet. I love technology, to try it out myself. I’ve got at least 5 iPhones. … I have some Android phones. A lot of our schools slow students down. We put computers in schools and the kids don’t come out thinking any better. The machines won 200 years ago. We made them too important. That makes us the family pet.

Steve Wozniak foloseste o multitudine de produse electronice in viata de zi cu zi si considera ca in ciuda utilitatii acestora, ele ar trebui sa fie tinute departe de tineri, atat in scoli, cat si acasa. El sustine ca tinerii invata de mici sa acorde o importanta mult prea mare calculatoarelor, iar acest lucru trebuie schimbat pentru a le oferi copiiilor posibilitatea de a alege singuri care este utilitatea acestor produse.

Mai multe detalii interesante veti putea citi in interviul dat de catre Wozniak.

3 COMENTARII

  1. Foarte adevărat ceea ce spune !!! Tehnologia trebuie folosită pentru a te ajuta sa îți rezolvi problemele sau treburile care le ai de făcut si atât. Tehnologia nu înseamnă socializare si nicidecum fericire !!