Apple respinge aplicatiile ce contin cuvantul Android in imagini

Android screenshot aplicatie iOSCompania Apple are reguli foarte stricte pentru dezvoltatorii care doresc sa publice aplicatii in App Store, iar printre ele se pare ca se afla una care interzice promovarea Android. Mai exact, daca imaginea de prezentare a unei aplicatii contine cuvantul Android, atunci Apple va respinge acea aplicatie de la publicare pana in momentul in care dezvoltatorul va inlocui acea imagine cu una care sa nu promoveze platforma concurenta a celor de la Google.

In imaginea de mai sus puteti vedea o demonstratie a unei probleme care a impus respingerea aplicatiei de la publicare cuvantul Android fiind ascuns la mijlocul ecranului intr-una dintre notificarile afisate in centrul de notificari. Desi interdictia pare stupida in momentul de fata, ea este totusi normala, compania Apple incercand sa evite promovarea platformelor concurente in magazinul sau de aplicatii pentru iDevice-uri.

We understand the guidelines and the fact that Apple has to draw the line somewhere. In this particular instance however, the guidelines come off particularly silly as Breaking is essentially a lightweight news reader. The screenshot in violation is showing a news feed with arbitrary content. It’s got nothing to do with the app itself.

Desi actiunile Apple sunt de inteles intr-o anumita masura, problema in acest caz este ca imaginea de prezentare in cauza, cu mentiunea Android, este vizibila in App Store de foarte multa vreme. Practic Apple a aprobat la un moment dat respectiva aplicatie cu acea imagine de prezentare care mentiona platforma Android, insa la o actualizare a sa se pare ca revenit asupra deciziei si a interzis publicarea sa.

Ca de obicei, Apple isi impune regulile foarte tarziu dupa incalcare alor, lasand dezvoltatorii cu foarte multe semne de intrebare in legatura cu ratiunile din spatele deciziilor, insa oare mai este cineva mirat de faptul ca Apple actioneaza doar cum vrea ea ?