TSMC testeaza productia de chip-uri de 10 nm pentru Apple A10

TSMC iPhone 7 chip A10TSMC este principalul producator de chip-uri A8 si A8X pentru compania Apple, aceste componente fiind implementate in actualele iPhone/iPad-uri vandute in lumea intreaga de catre cei din Cupertino. Pentru chip-ul A9 dedicat iPhone 6S compania Apple ar fi decis sa le acorde celor de la TSMC cea mai mare parte din productia de care va avea nevoie, refuzand in continuare sa ii acorde companiei Samsung un rol mai important in productia de chip-uri dedicate terminalelor sale.

TSMC incearca sa isi asigure contracte pentru fabricarea viitorului chip A10 al iPhone 7, iar in aceasta idee va initia o runda de productie de chip-uri folosind un proces de fabricatie de 10nm. Taiwanezii de la TSMC vor desfasura productia pilot in nu mai putin de 12 fabrici din Hsinchu, iar daca testul va avea succes, atunci exista sanse mari ca Apple sa ii acorde cea mai mare parte a productiei de chip-uri A10 dedicate iPhone 7.

TSMC supply chain revealed that 10 nm TSMC’s main competition for Apple A10 processor process is TSMC rival Samsung’s decisive spot kick, TSMC will mobilize all resources to fully prepare. TSMC’s 10-nanometer production center will focus on the families and 15 plant P5 to P7; P5 plant to start this month, starting next year installed in the 4th quarter of next year cast film production, 10 nm production capacity will be fully in 2016 and 2017 Build completed.

 

Din moment ce TSMC initiaza inca de pe acum proceduri de fabricatie pentru chip-uri de 10nm, este clar ca pana la jumatatea anului 2016 va avea suficiente linii de productie capabile sa fabrice chip-uri A10 pentru Apple. Desigur ca o eventuala contractare depinde in principal de modul in care se va desfasura aceasta productie pilot si de numarul de componente fara probleme care vor fi efectiv fabricate.

Acestea fiind spuse, daca totul se desfasoara conform planurilor, atunci iPhone 7 va avea un chip A10 produs folosind un proces de fabricatie de 10nm.

2 COMENTARII