Apple cumpara Metaio, specializata pe realitate augmentata

Apple Metaio realitate virtualaIn cursul noptii trecute a fost anuntata achizitia companiei Metaio de catre Apple, aceasta fiind specializata pe realitate augmentata, avand deja o serie de aplicatii care ofera acasta tehnolgie spre utilizare pentru posesorii de iDevice-uri sau terminale Android. Metaio este o companie Germana si conform documentatiei depuse la guvernul local, Apple este listata ca fiind cumparatorul sau, deci este confirmat fara dubiu faptul ca Apple va dezvolta produse bazate pe realitate augmentata.

Metaio are o gama larga de servicii care ofera posibilitatea de a implementa un modul cu realitate augmentata in aplicatii pentru terminale mobile, compania avand deja o serie de clienti care ii foloseau produsele. In baza achizitiei facute de catre compania Apple, serviciile celor de la Metaio vor fi suspendate, toate serviciile sale si intregul portofoliu de brevete de inventie devenind proprietatea Apple.

Zilele trecute v-am spus ca Apple are in dezvoltare un serviciu numit Proactive prin care intentioneaza sa implementeze un sistem de realitate augmentata pentru Apple Maps, totul putand fi disponibil chiar din iOS 9. Avand in vedere achizitia Metaio, este cat se poate de clar ca Apple este interesata de realitatea augmentata, insa ramane doar de vazut daca aceasta tehnologie va fi disponibila in iOS 9 sau mai tarziu.

 

Apple cumpara Metaio

Realitatea augmentata nu a atras chiar atat de multi utilizatori, in ciuda beneficiilor evidente, insa implementarea in Apple Maps cu siguranta va atrage atentia asupra tehnologiei, asa cum se intampla de obicei cu tot ceea ce ofera Apple. Cei din Cupertino nu au confirmat deocamdata achizitia Metaio, insa probabil o vor face in zilele urmatoare.

https://www.youtube.com/watch?v=2HRW-yDgzA8