Google si Levi’s dezvolta pantalonii care-ti controleaza smartphone-ul

Google pantaloni inteligentiLevi’s este una dintre cele mai cunoscute marci de jeans de pe planeta, iar intr-o tentativa de a intra in atentia lumii intregi, compania americana a intrat intr-un parteneriat cu Google pentru a crea jeans inteligenti. Mai exact, Google si Levi’s sustin ca pot crea o pereche de jeans care ne vor permite sa controlam un smartphone fara a il mai scoate din buzunar, compania din Mountain View prezentand ideea in cadrul recentului Google I/O care a avut loc in SUA.

Google a initiat un proiect numit Project Jacquard, prin acesta urmand a fi dezvoltate un tip de fire inteligente care pot fi cusute pentru a crea materiale ce permit controlarea diverselor obiecte inteligente din viata noastra. In cadrul Google I/O, compania Google a demonstrat cum pot fi utilizate aceste fire inteligente pentru a controla muzica dintr-un smartphone, o bucata de material cusuta folosindu-le permitand interactiunea cu terminalul.

The move is part of a bigger initiative by Google called “Project Jacquard,” which is essentially a type of smart yarn that would allow textile manufacturers to create electronic clothing more easily. During a demo we saw on Thursday, we tapped a small section of a piece of fabric to pause and play music. You could also swipe the fabric to control volume.

Desi Google nu este prima companie care a gandit un asemenea tip de material inteligent, faptul ca ea este interesata sa dezvolte totul intr-un produs care sa poata fi utilizat in aproape orice fel de produse de imbracaminte. Chiar daca Levi’s colaboreaza cu Google la dezvoltarea unei perechi de jeans care ne-ar permite sa controlam multe functii ale smartphone-urilor prin simpla atingere a materialului, nimeni nu stie cand ar putea ajunge pe piata produse de acest gen.

Voi ce parere aveti, v-ati dori sa puteti controla diverse gadget-uri prin simpla atingere a pantalonilor sau bluzelor ?