iOS 9 vs Android M – iata cat de mult spatiu neutilizat exista pe ecrane

iOS 9 vs Android M spatiu irosit ecran 2iOS 9 si Android M sunt noile versiuni ale sistemelor de operare iOS si Android, ele urmand a fi lansate in toamna acestui an de catre compania Apple, insa pana atunci le vom compara in diverse si diverse moduri.

Astazi vedem o comparatie in ceea ce priveste spatiul neutilizat pe marile ecrane ale smartphone-urilor pentru ambele platforme, iar in aceasta situatie compania Google pierde in fata celor de la Apple, utilizand in mod gresit spatiul in care pot fi afisate informatii pe ecrane.

Mai exact, compania Apple afiseaza cu pana la 8 aplicatii suplimentare in ecranul principal de aplicatii disponibil in interfata sistemului de operare iOS, fata de Android M care afiseaza o lista cu cele mai frecvent utilizate aplicatii de catre posesorii de smartphone-uri.

Mergand mai departe, dimensiunea campurilor de informatii din meniuri este injumatatita in iOS 9 fata de Android M, compania Apple afisand mai mult informatii intr-un singur ecran fata de compania Apple, scutindu-i pe utilizatori de scroll-uri inutile.

iOS 9 vs Android M spatiu irosit ecran

Practic Apple poate afisa in aplicatia Configurari, Settings, un numar dublu de campuri de setari fata de cei de la Google, acest lucru facand utilizarea terminalelor mult mai usoara pentru controlarea functiilor disponibile pentru ei.

Aproximativ acelasi lucru este vizibil inclusiv in aplicatiile de tip calendar, acolo iOS 9 afisand mai multe informatii decat Android M pentru utilizatori, cei de la Google alegand sa aseze in partea superioara a ecranului diverse imagini in mare parte inutile.

iOS 9 vs Android M spatiu irosit ecran 1

Ca sa fiu complet sincer, nu m-as fi asteptat ca diferenta intre modul de afisare al informatiilor sa fie chiar atat de mare intre iOS 9 si Android M, insa este clar ca utilizatorii Android trebuie sa petreaca mai mult timp cautand functiile prin meniurile de setari.

iOS 9 si Android M sunt cele mai importante sisteme de operare pe care Apple si Google urmeaza sa le lanseze in toamna acestui an, astfel ca vom afla multiple detalii interesante in viitor in legatura cu ele.

iOS 9 vs Android M spatiu irosit ecran 3

iOS 9 vs Android M spatiu irosit ecran 4