Tim Cook: Apple Watch atrage mai multi dezvoltatori decat iPhone sau iPad

Tim Cook dezvoltatori aplicatii apple watchApple Watch atrage mai multi dezvoltatori decat iPhone sau iPad conform lui Tim Cook, CEO-ul companiei Apple, el oferind informatia in cadrul unui interviu acordat pentru editia din China a unei celebre publicatii americane apropiate celor din Cupertino.

Tim Cook compara nivelul de interes al dezvoltatorilor vis-a-vis de Apple Watch cu aceeasi perioada anterioara lansarii iPhone sau iPad pe piata, astfel ca vorbim despre cele aproape doua luni de zile trecute din momentul lansarii ceasului inteligent si pana in momentul de fata.

Conform lui Tim Cook, in momentul de fata exista 3500 de aplicatii pentru Apple Watch, de 7 ori mai multe decat cele disponibile la scurt timp dupa lansarea App Store pentru iPhone si de 3.5 ori mai multe decat cele disponibile dupa lansarea iPad.

Desigur ca aplicatiile pentru Apple Watch sunt in momentul de fata atat de simple incat procesul de dezvoltare este mult mai scurt, insa aceasta informatie a fost trecuta cu vederea de catre Tim Cook, el punand aici accent doar pe numere.

Developers are working on more than 3,500 apps for the gadgets, he said. That’s well ahead of the 500 apps available for the 2008 edition of the iPhone and the 1,000 for the first iPad in 2010, he added.

Separat de informatiile privind Apple Watch, Tim Cook a afirmat ca Apple a introdus un nou program educationa in 180 de scoli din China, elevii invatand cum sa faca muzica folosind Garageband, sa foloseasca aplicatiile din Mac-uri sau ii ajunge pe copiii cu deficiente de auz sa foloseasca smartphone-uri.

Desi interesul oamenilor vis-a-vis de Apple Watch este mai mic decat cel al iPod, Tim Cook pare sa dea de inteles ca dezvoltatorii sunt interesati sa dezvolte produse pentru ceasul sau inteligent, astfel ca vorbim, cel mai probabil, despre un numar mare de aplciatii ce urmeaza sa fie lansate in App Store.