Apple elimina din App Store anumite jocuri pentru iPhone si iPad

Steag ConfederatieIn cursul acestei zile compania Apple a decis sa elimine din App Store anumite jocuri pentru iPhone, iPad si iPod Touch-uri, acestea afisand steagul vechii Confederatii americane care a existat in timpul razboiului civil din 1861 – 1865.

Saptamana trecuta un tanar american a ucis 9 persoane intr-o biserica din Charleston, Carolina de Sud, atacul fiind legat de ideea de sclavie si tiranie, dar si de steagul vechii confederatii americane, el fiind scos inclusiv din fatadele unor institutii din sudul SUA.

Mai mult decat atat, diverse companii care detin magazine de aplicatii au decis sa elimine titlurile care reprezinta acest steag, iar compania Apple li se alatura, eliminand cateva zeci de jocuri care au la baza razboiul civil dintre confederati si unionisti, alte aplicatii nefiind afectate.

Apple a decis sa pastreze in App Store aplicatiile educationale care prezinta informatii despre razboiul civil din anii 1861 – 1865, insa jocurile care ar avea tendita de a convinge oamenii sa devina agresivi au fost retrase din magazin si nu vor reveni prea curand in acelasi format.

19.1 Apps containing references or commentary about a religious, cultural or ethnic group that are defamatory, offensive, mean-spirited or likely to expose the targeted group to harm or violence will be rejected.

Singura explicatie oferita de catre compania Apple pentru actiune are la baza citarea textului de mai sus intr-un email trimis dezvoltatorilor afectati, el oferindu-i companiei capacitatea de a retrage din App Store orice aplicatii care contin afirmatii sau comentarii defaimatoare despre religie grupuri etnice, etc.