Apple celebreaza legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex

Apple steag gayIeri Curtea Suprema de justitie din SUA a luat o decizie istorica, declarand casatoriile intre persoane de acelasi sex ca fiind legale, iar o multitudine de companii din Silicon Valley s-au gandit sa celebreze decizia in propriile moduri.

Majoritatea si-au schimbat imaginile principale de pe retelele de socializare aplicand culorile curcubeului drept fundal pentru ele, insa compania Apple s-a gandit sa fie ceva mai speciala, asa ca a arborat in fata sediului din Cupertino un steag special folosit si pentru pride parade.

Tim Cook a fost un puternic sustinator al egalitatii de drepturi intre sexe si a sustinut legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex, astfel ca dupa anuntarea deciziei instantei el a laudat-o pe Twitter, folosind inclusiv un cititat al lui Steve Jobs.

Today marks a victory for equality, perseverance and love. “The people who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.”

Tim Cook a publicat acel cititat privitor la oamenii suficient de “nebuni” care reusesc sa schimbe lumea prin convingerea puternica pe care o au ca pot face acest lucru, iar analogia cu decizia luata in SUA este foarte buna, avand in vedere lupta dusa pana in momentul luarii acestei decizii.

Apple nu s-a temut sa isi arate sustinerea pentru miscarea LGBT si nici pentru casatoriile intre persoane de acelasi sex, angajatii sai avand orientari sexuale diverse, dar si deschidere spre nou si acceptarea modului de viata al celorlalti, chiar daca este diferit fata de al lor.