Apple reduce substantial preturile aplicatiilor in anumite tari

App Store heroApple reduce substantial preturile aplicatiilor in anumite tari, oferindu-le unor dezvoltatori de aplicatii posibilitatea de a stabili preturi mult mai mici in anumite magazine de pe glob, masura fiind una neasteptata.

Conform modificarilor listei de preturi, acum dezvoltatorii pot cere sume infime pentru aplicatii in anumite tari de pe glob, astfel ca in India o aplicatie poate costa numai 0.16 dolari in loc de traditionalul 0.99 dolari, pretul minim practicat pana astazi de catre Apple.

Rusia, India, Turcia, indonezia, Mexic si Africa de sunt sunt tarile in care dezvoltatorii au acum o matrice speciala de preturi pe care le pot practica pentru aplicatiile vandute prin App Store, China avand de ceva vreme o asemenea lista, astfel ca acum vedem doar o extindere a ei.

The new tiers enable developers to set prices for their apps way below the usual $0.99 price floor in India,  Russia, Indonesia, Mexico, South Africa and Turkey. (Special pricing for China has existed for some time.)

Pretul minim pe care il poate avea o aplicatie vanduta prin App Stor este de 16 centi, sumele putand fi aplicate atat in China, cat si in India, iar compania Apple probabil se asteapta la o crestere substantiala a incasarilor in baza preturilor mult mai mici.

App Store preturi mici

Apple ofera aceste noi preturi fara o explicatie cu privire la schimbarea de strategie privind aplicarea lor in magazinul sau, insa avand in vedere ca Apple Music are preturi diferite in diverse tari de pe glob, probabil putina lume mai este surprinsa de o asemenea schimbare.

Compania Apple incepe sa inteleaga faptul ca nu toata lumea de pe planeta are bani sa cumpere aplicatii sau servicii scumpe, desi cumpara terminale iPhone si acest lucru este imbucurator, desi in Romania efectele nu sunt simtite chiar atat de puternic.